Ingezonden persbericht


Persbericht

Communicatie-analist noemt Swyx Europees marktleider op het gebied van IP-telefonie voor het MKB

28 November 2006 - Swyx, specialist in IP-communicatie, is door MZA, een toonaangevende analist in de communicatiemarkt, benoemd tot marktleider in IP-aansluitingen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) in heel West-Europa. Het van oorsprong Duitse bedrijf streeft hiermee concurrenten als Cisco, Avaya en Siemens voorbij op het gebied van het aantal verkochte IP-desktopaansluitingen in de markt voor middelgrote en kleine bedrijven met minder dan 100 werknemers. Swyx verwacht zijn jaarlijkse groei verder uit te bouwen. In 2005 verdubbelde het aantal aansluitingen en de opbrengst ten opzichte van 2004.

Verwacht wordt dat de marktaanpassing van puur op softwaregebaseerde IP-PBX-systemen de komende twee à drie jaar explosief zal groeien. Hierdoor verandert de trend dat het MKB en grotere organisaties investeren in

IP-PBX-systemen en traditionele TDM-systemen. Volgens MZA* bereikte Swyx in het eerste halfjaar van 2006 de leidende positie in de West-Europese markt van IP-desktopaansluitingen voor het MKB. Swyx heeft 18% van de markt van IP-aansluitingen voor bedrijven met minder dan 100 gebruikers in handen. In Nederland neemt Swyx een derde plaats in met een marktaandeel van 17,5%. In Duitsland is Swyx inmiddels marktleider voor dit segment, concurrenten Siemens en Avaya achter zich latend.

Guenter Junk, CEO van Swyx, verklaart het succes van Swyx in de EMEA-markt: "Hoewel Swyxware schaalbaar is voor meer dan duizend gebruikers leidde de eenvoudige installatie en het gemakkelijke beheer van Swyx-oplossingen samen met de uitgebreide geïntegreerde aanpak tot een snelle acceptatie door het MKB. Vooral voor kleinere bedrijven is dit waardevol. Het wordt versterkt door onze nieuwe oplossingen zoals IP-telefonie-producten speciaal voor organisaties met minder dan tien gebruikers. Swyx behaalt hiermee een grote voorsprong ten opzichte van concurrenten in de markt."

"Onze channel-partners zien ook de voordelen van deze groei. Het is geen toeval dat veel van onze partners, met ieder hun eigen IT-, spraak- en data-achtergrond, de markt vertellen dat Swyx hun snelst groeiende product is", vervolgt Junk.

De belangrijkste afzetmarkten voor Swyx in 2005 waren Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Swyx breidt momenteel uit in Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie over Swyx kijk op www.swyx.com. Voor meer informatie over de Telephony Revolution-campagne, bezoek: www.telephonyrevolution.com.


* Bron: Corded PBX / IP PBX - Shipment Review - 1H 2006 - Europe, October 2006

(365 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Swyx

Het enige telefoniesysteem met toekomst

Swyx ontwikkelt een op software gebaseerd telefoniesysteem dat werkt zoals iedere andere software-applicatie als e-mail, instant messaging en CRM, door het aanwezige datanetwerk en het bestaande server-park te gebruiken. Hierdoor profiteren organisaties van alle voordelen van business-class VoIP zonder dat zij in dure telefonie-hardware hoeven te investeren.

Daarnaast kan het Swyx-systeem uitgebouwd worden tot een krachtige business tool. Omdat een Swyx-systeem gebaseerd is op Microsoft Windows integreert het eenvoudig met de bestaande IT-infrastructuur. Het integreert zelfs met afzonderlijke zakelijke applicaties zoals beveiligingssystemen, office-applicaties, toepassingen voor finance en CRM en de customer support-omgeving. Hierdoor beschikt de organisatie over een overzichtelijk communicatiesysteem dat meegroeit met het bedrijf ongeacht de hoeveelheid personeel, vestigingen of locaties.

Swyx is opgericht in 1999. Momenteel heeft het bedrijf kantoren in heel Europa waarvan het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland gevestigd is. Vandaag de dag wordt Swyx gezien als marktleider op het gebied van IP-telefonie in de grote Europese landen. Swyx heeft meer dan 4.500 zakelijke organisaties in Europa geholpen het beste uit IP-telefonie en aanverwante applicaties te halen. Swyx staat bekend om zijn productinnovatie en begrip van de zakelijke markt.

Persinformatie

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web:http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com