Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 28 november 2006

Nieuwe Lufthansa-eerste klas lounge gepland in luchthaven München Exclusieve service op een oppervlakte van 860 vierkante meter

Lufthansa verhoogt zijn comfortniveau voor passagiers die reizen via de hub in München. Vanaf het einde van de zomer van 2007 zullen eerste klas reizigers en HON Circle-leden kunnen genieten van de exclusieve sfeer van de eerste klas lounge van Lufthansa, waarvan passagiers nu al genieten in Frankfurt. De faciliteiten aan terminal 2 zullen dan een restaurant voor fijnproevers, een comfortabele zitruimte met bar, een werkruimte een rustige zone, een sigaarlounge en luxueuze toiletten omvatten. "In de afgelopen jaren zagen we niet alleen een toename van de eerste klas reizigers. De vraag naar onze eerste klas dienstverlening is ook toegenomen. Bovendien zal deze trend zich nog voortzetten met de verdere uitbreiding van onze diensten in München," zegt Karl Ulrich Garnadt, Lufthansa Group Representative en Head of Hub Management in München.

De nieuwe lounge zal zich uitstrekken over twee verdiepingen met een totale oppervlakte van 860 vierkante meter. Passagiers zullen toegang krijgen via Level 4 (EU-vluchten) en via Level 5 (niet-EU-vluchten). Er zullen exclusieve paspoort- en veiligheidscontroles worden verricht, zodat passagiers rechtstreeks van niveau kunnen veranderen en naar de gates kunnen gaan voor het vertrek van alle vluchten. De lounge zal de uitnodigende First Class Area vervangen, waar eerste klas reizigers en HON Circle-leden kunnen verpozen terwijl ze op hun vlucht wachten. Sinds de introductie van de First Class Area in de zomer van 2005 kunnen reizigers ook genieten van andere diensten zoals een parkeerdienst, gescheiden check-in faciliteiten, kortere wachttijden voor paspoort- en veiligheidscontroles en een limousineservice van de terminal naar hun vlucht, wanneer een toestel geparkeerd is op het platform.

Lufthansa-passagiers kunnen in München uit nog vier andere lounges kiezen, met een totale oppervlakte van 3.000 vierkante meter. De Senator Lounge op Level 4 heeft nu ruimere faciliteiten voor de gasten. De bistro is uitgebreid en er zijn nu meer zitplaatsen voorzien. In de komende jaren worden er nog grootschalige uitbreidingen gepland voor de Senator en Business Lounges.

Perscontact:
Wencke Lemmes
Tel.: +32 - (0)2 627.40.46
Fax: +32 - (0)2 627 40.44
E-mail: wencke.lemmes@dlh.de


---- --