Politie Hollands Midden

Datum: 28 november 2006

Sassenheim Diefstal van auto De politie doet onderzoek naar de diefstal van een blauwe Ford escort 1.6 I. De auto van bewoner van de Mallejan stond geparkeerd aan de Tilbury. Maandagmorgen 27 november rond 10.45 uur ontdekte de eigenaar dat de auto was verdwenen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen dat tijdstip en zaterdag 25 november 18.30 uur. De politie heeft de auto laten signaleren. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Jongens rijden tegen agent aan Twee 16 jarige jongens, één uit Leiden en één uit Voorschoten, zijn maandagavond 28 november door de politie gehoord over een incident op de Burggravelaan waarbij ze met een bromfiets tegen een agent aanreden en daarna wegvluchtten. De agent hield een pijnlijk been aan het voorval over. Het incident deed zich die middag rond 14.15 uur voor bij het oversteken van schoolkinderen. Klaarovers zorgden voor een veilige oversteek. De agent hielp daar een handje bij. Op dat moment kwamen de jongens op de bromfiets aanrijden. Ze wilden koste wat het koste door de overstekende kinderen heenrijden. Het stopteken van de agent negeerde de Leidse bestuurder van de bromfiets en reed tegen hem aan. Vervolgens liet hij de bromfiets vallen en renden beiden weg. Aan de hand van zaken die in de buddyseat van de bromfiets zaten waren de namen van de twee snel te achterhalen. De bromfiets was niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal tegen de jongens op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Jongens schieten ruit in De politie heeft maandagavond 28 november een 17 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel gehoord over het vernielen van een ruit van een school aan de van Beethovenlaan. Hij was één van de drie jongens die daar op het schoolplein voetbalden toen ze een ruit van een klaslokaal inschoten. Ze gingen er onmiddellijk vandoor. Ouders van leerlingen, er vonden op dat moment oudergesprekken plaats, gingen achter ze aan en wisten de 17 jarige in de kraag te vatten. Na zijn verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie doet verder onderzoek en zal de andere twee binnenkort ook horen.

Zevenhuizen Snelkraak bij supermarkt De politie doet onderzoek naar een snelkraak die dinsdagnacht 28 november rond 02.35 uur plaatsvond bij een supermarkt aan de Dorpsstraat. Onbekenden vernielden een ruit van de supermarkt en binnen een aantal tabakskasten. Nagenoeg de hele voorraad tabak, merendeels sigaretten, werd meegenomen. Om welke hoeveelheid het gaat is nog onbekend evenals of de dader(s) ook nog andere goederen hebben meegenomen.

Krimpenerwaard Verkeerscontroles De politie heeft maandag 27 november op diverse plaatsen in de Krimpenerwaard verkeerscontroles gehouden. In Lekkerkerk controleerde de politie op de Opperduit op snelheid. De controle werd gehouden tussen 07.35 en 08.45 uur. Van de 102 voertuigen die passeerden reden er 15 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/h. terwijl de maximumsnelheid 60 km/h. is. In Krimpen aan de Lek controleerde de politie op de Hoofdstraat. De controle werd gehouden van 09.05 tot 10.05 uur. Van de 204 voertuigen die passeerden reden er 15 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/h. terwijl de maximumsnelheid 50 km/h. is. In Gouderrak controleerde de politie op het Veerstalblok. De controle werd gehouden van 11.45 tot 13.45 uur. Van de 506 voertuigen die de radarwagen daar passeerden reden er 52 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/h. daar waar 60 km/h. de maximumsnelheid bedraagt. Alle snelheidsovertreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

In Stolwijk hield de politie die maandagochtend een verlichtingscontrole aan de Opweg. Er vielen 4 bekeuringen voor het niet in orde hebben van de in deze dagen van het jaar zo belangrijke verlichting Die avond rond 18.00 uur hield de politie op de Schoonhovenseweg in Stolwijk een 27 jarige automobilist uit Gouda aan. Hij pleegde meerdere verkeersovertredingen en gaf bij zijn aanhouding in 1e instantie een valse naam op. Zo reed de man in de auto terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs reed zonder dim- of grootlicht en belde onder het rijden zonder dit handsfree te doen. Naast dat hij geen rijbewijs kon tonen omdat hij deze niet had, had hij evenmin een identiteitsbewijs bij zich. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op die later in de avond het bureau weer mocht verlaten.

-------------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --