Gemeente Hellendoorn


Keuze uit vijf zorgaanbieders in gemeente Hellendoorn voor hulp bij het huishouden

Per 1 januari 2007 treedt de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking. Eén van de onderdelen van deze wet is de hulp bij het huishouden. Dit betreft zaken zoals schoonmaken en het huishouden draaiende houden.

Vanaf 1 januari 2007 is de gemeente verantwoordelijk voor hulp bij het huishouden. Uit de (verplichte) Europese aanbesteding zijn vijf zorgaanbieders geselecteerd die in de gemeente Hellendoorn zorg in natura mogen leveren.

De vijf geselecteerde zorgaanbieders zijn:

Stichting Algemene Thuiszorg Oost Nederland (ATZON), Stichting Livio, Stichting Reggeland Zorgvoorzieners, Stichting SbT Kraam- & Thuiszorg, Thuiszorg Noord West Twente & De Koppel.

De gemeente stuurt deze week alle huidige inwoners die hulp bij het huishouden krijgen een brief. In deze brief staat uitgelegd of zij hun huidige zorgaanbieder kunnen houden. Zit hun zorgaanbieder niet bij de vijf geselecteerden, dan moeten ze overstappen naar een andere zorgaanbieder (bij zorg in natura) of kiezen voor een persoonsgebonden budget.

Moet u overstappen van zorgaanbieder of niet?

Als huidige klanten gebruik maken van één van de vijf geselecteerde zorgaanbieders, hoeven ze niets te doen. Zij kunnen hun aanbieder houden. Deze klanten ontvangen hier een brief over van de gemeente Hellendoorn, waarin dit wordt uitgelegd.

Als huidige klanten een andere zorgaanbieder hebben, zijn er twee mogelijkheden.

Ze kunnen kiezen voor één van de vijf geselecteerde zorgaanbieders of voor een persoonsgebonden budget. Ook zij ontvangen van de gemeente Hellendoorn een brief. Daarin staan deze twee keuzes uitgelegd.

U heeft geen brief ontvangen?

Als men deze week geen brief ontvangt en toch hulp krijgt bij het huishouden via een zorgaanbieder, dan moet men met spoed maar in ieder geval voor 8 december 2006 contact opnemen met het loket Zorg, welzijn, onderwijs en sport, telefoonnummer 0548-630215, e-mail zwos@hellendoorn.nl . De gemeente Hellendoorn en de vijf geselecteerde zorgaanbieders streven er naar dat alle gebruikers van huishoudelijke hulp vanaf 1 januari 2007 de noodzakelijke hulp blijven houden. Om dit te kunnen regelen, is het van belang dat voor 8 december 2006 alle gegevens van gebruikers van huishoudelijke hulp bekend zijn. De organisaties die tot dusver betrokken waren bij het aanbieden van hulp bij het huishouden, het Zorgkantoor en Centraal Administratie Kantoor (CAK) hebben de gegevens van al hun klanten doorgegeven. Natuurlijk is het mogelijk dat er fouten in bestanden zijn geslopen. Vandaar deze dringende oproep!

Heeft u vragen?

Bij vragen kan men terecht bij het loket Zorg, welzijn onderwijs en sport, telefoonnummer 0548-630215, email zwos@hellendoorn.nl .

Locatie: Papaverstraat 26 in Nijverdal. Het loket is open van ma t/m vr van 8 - 14.30 uur.