Unie KBO en Zilveren Kruis Achmea werken samen met Medithuis.

Unie kbo

Den Bosch, 27 november. Een unieke combinatie in de zorgsector. De grootste ouderenorganisatie van Nederland en één van de grotere zorgverzekeraars in ons land zijn een samenwerking aangegaan met Medithuis, een gerenommeerde speciaalzaak voor medische verbruiksartikelen, gezondheids- en welzijnsartikelen. De Unie KBO was vorig jaar de eerste non-profitorganisatie die, in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea, een speciale ouderenpolis introduceerde voor leden van de Unie KBO. Dit jaar is de samenwerking verder uitgebreid met Medithuis.

Medithuis is leverancier van medische verzorgingshulpmiddelen, waaronder incontinentiematerialen, hulpmiddelen voor stoma- en diabeteszorg en verbandmaterialen, maar ook dieetvoeding, voedingssupplementen en zorggerelateerde producten behoren tot het assortiment. Medithuis heeft de beschikking over in totaal 38.000 voorraadartikelen, is merkonafhankelijk en maakt door haar inkoopkracht gunstige afspraken over kwaliteit en prijs. Deze gunstige voorwaarden komen ten goede aan de leden van de Unie KBO die een collectieve ouderenpolis hebben afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Veel van de hulpmiddelen worden verstrekt in het kader van de zorgverzekeringswet en komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking. Hiertoe maakt Medithuis contractuele afspraken met Zilveren Kruis Achmea over onder andere de kwaliteit, leversnelheid en leverbetrouwbaarheid. Daarnaast opent Medithuis op vrijdag 1 december aanstaande een winkel, waar men via internet en per telefoon ruim 250 drogisterij-, gezondheid-, en welzijnsartikelen kan bestellen. Artikelen die niet voor vergoeding van een zorgverzekeraar in aanmerking komen, maar waar mensen dan niet de deur voor uit hoeven. Speciaal voor leden van de Unie KBO die collectief verzekerd zijn bij Zilveren Kruis Achmea biedt Medithuis een korting van 25% op het speciaal samengestelde assortiment.

Momenteel kan iedereen weer overstappen naar een nieuwe verzekeraar. Ook inschrijven voor de collectieve zorgverzekering van de Unie KBO is dus weer mogelijk. KBO-leden krijgen wederom 7,5 % korting op de basisverzekering van Zilveren Kruis Achmea en tot 10 % op een aanvullende verzekering. Daarnaast ontvangen KBO-leden die een basisverzekering plús een aanvullende verzekering afsluiten, negen gratis extra's, waaronder een eenmalige tegemoetkoming van 17,50 euro in de kosten van het KBO-lidmaatschap en een jaarabonnement op het maandblad Zin. Zin telt 180 pagina's met praktische informatie over gezondheid, financiën, reizen en cultuur.

Bijna 50.000 senioren zijn vorig jaar overgestapt naar de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. Uit recent klantonderzoek blijkt dat de polis aan de verwachtingen voldoet. Vrijwel iedereen is te spreken over de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de zorgverzekeraar. De inhoud van het verzekeringspakket krijgt eveneens een hoge waardering. Hierbij worden vooral de prijs/kwaliteitsverhouding en de compleetheid van het assortiment, waaronder het Beter Af 50 Plus Pakket, genoemd.


-------
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Arno Heltzel, woordvoerder Unie KBO, tel: 073-6123475 en 06-51295294 Christine Rompa, perswoordvoerder Zilveren Kruis Achmea, tel: 06-22484658 Cock Vergeer, woordvoerder Medithuis, tel : 030-6862206