Nederlandse Islamitische Omroep

Islamcentrum Amsterdam
Marhaba is de naam van nieuw, ambitieus project in Amsterdam. Het moet een kunst - en cultuurhuis worden dat recht doet aan het feit dat dertig procent van de Amsterdammers moslim is en hier zal blijven. Er moeten grote verscheidenheid aan voorzieningen komen, zoals een bibliotheek, restaurant, theehuis en zelfs een hamam. Ook dit project is echter omstreden; niet in de laatste plaats binnen de islamitische gemeenschap zelf. Hier is weerstand voor de grote hoeveelheid aandacht en subsidies die Marhaba krijgt toebedeeld. In de studio een gesprek met onder andere voorzitter van Marhaba, Haci Karacer.

Bezoek Paus aan Turkije
De paus brengt op 28 november een bezoek aan Turkije. De sentimenten in Turkije jegens de paus zijn op z'n zachtst gezegd gemengd te noemen, na diens omstreden uitspraken over de islam. Wij brengen een live verslag vanuit Turkije om de reacties te peilen.

Bijbelse figuren in de islamitische traditie
Professor Karel Steenbrink heeft jaren onderzoek gedaan naar de rol van Bijbelse figuren in de islamitische traditie. Welke rol spelen de Bijbelse personen in de Koran - in welk opzicht verschillen zij of komen ze juist overeen? Wij spreken met Karel Steenbeek over zijn bevindingen.

Het Andere Geluid wordt elke dinsdagavond uitgezonden op radio 5 tussen 22:00 - 23:00 uur.

Voor de redactie:
Meer informatie via NIO-programmamaker
Mohamed Bouzia, te bereiken op kantooruren
via 035-677 2727 of via 06-22788750.

Voor de redactie:
Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of redactie@islamitischeomroep.nl Postbus 336, 1200AH Hilversum