Opsporing Verzocht

Maandag 27 november 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 28 november 2006 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Ontvoering in 't Zand
Vermissing man in Venlo
Verkrachting in Zevenhuizen
Schietpartij in Middelburg
Gewapende overval op juwelier in Amsterdam
Gewapende woningoverval in Zwijndrecht
Resultaten uitzending 14 november en eventueel opgeloste zaken

't Zand: Ontvoering vrouw

Venlo: Vermissing Ron Daemen

Nog geen nadere gegevens bekend

De politie is op zoek naar Ron Daemen, een 46-jarige man uit Venlo. Ron heeft zaterdagmorgen 18 november zijn huis in Venlo verlaten en daarna is niets meer van hem vernomen. Ron verkeert mogelijk in verwarde toestand en gebruikt daarvoor medicijnen. Zevenhuizen: Verkrachting vrouw
Amsterdam: Gewapende overval juwelier

Zaterdagochtend 4 november is een 32-jarige vrouw aan het hardlopen in de buurt van recreatiepark de Rottemeren, tussen Zevenhuizen en Bleiswijk. Vlakbij het vakantiepark en camping de Koornmolen, passeert ze een man, die haar meteen begint te volgen. De vrouw vertrouwt het niet en neemt een kortere route naar huis, maar de man blijft haar achtervolgen. De vrouw is kansloos en wordt op klaarlichte dag, op zeer brute wijze verkracht.

Op het Damrak in Amsterdam ligt juwelier Van Pampus. Zaterdagmiddag 7 oktober belt een klant aan. Eén van de medewerks doet open en de klant trekt meteen een pistool en lost een schot in de lucht. Terwijl hij de deur openhoudt loopt er een andere man naar binnen. Met een hamer vernielt deze tweede man een vitrine en steelt een aantal kostbare horloges. Binnen 20 seconden hebben de daders hun slag geslagen. Ze verlaten de winkel en lossen op in de menigte.

Zwijndrecht: Gewapende woningoverval
Middelburg: Schietpartij

Donderdagavond 22 juni zijn een vrouw en haar twee kinderen in hun huis in Zwijndrecht overvallen. Omdat hun moeder op dat moment boven is, doet de 10-jarige zoon open. Er staat een man met een postpakket voor de deur die, met een pistool, meteen naar boven loopt. Ondertussen zijn ook een tweede en derde man binnengekomen. Eén van hen doet gelijk zijn hand over de mond van de jongen en samen met zijn 6-jarige zusje wordt hij opgesloten in de gangkast. Zodra de moeder de man met het pistool ziet, is zij doodsbang. Overtuigd te worden doodgeschoten, probeert de vrouw het leven van haar kinderen te redden door bij het raam naar de buren te roepen. De daders slaan na haar alarmerende gegil meteen op de vlucht.

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 oktober vraagt een 19-jarige man aan 2 voorbijgangers in Middelburg om een sigaret. De twee mannen zeggen dat hij er geen krijgt, maar dat ze juist zijn scooter willen. De man wil die niet afgeven en wil wegrijden. Zodra hij zich omdraait, schieten de mannen en wordt hij door een kogel in zijn rug geraakt.