Gemeente Heerlen

4 Jonge Helden in Heerlen

Kindercollege reikt Pluimen uit

Op dinsdag 28 november reikt burgemeester Toine Gresel, samen met het Kindercollege, Kinderlintjes uit aan 4 kinderen uit Heerlen. De winnaars weten nog van niets en worden tussen 16.00 en 18.00 uur thuis bezocht door de echte burgemeester, Kinderburge-meester Cecile Collin, loco-burgemeester Janna Lardinois en wethouder Maarten Amsing. De winnaars zijn op 8 november uitgekozen door een jury bestaande uit o.a. onderwijzer en presentator Jo Braeken en kabinetsmedewerker van de Provincie Limburg Marie-José Custers-Nelissen. Op 10 december komen deze Jonge Helden van Heerlen in de schijnwerpers te staan tijdens de Dag van de Jeugd in de Oranjerie te Roermond.

Bijgaand treft u de namen aan en bezoektijden.
Publicatie onder embargo t/m 28 november 19 uur!!

Kandidaat 1 - Darren Klasens (11 jaar) Benzenraderweg 127 Tijd ± 16.45 uur Theo Tijssen school

Toelichting door ondersteuners en voorstellers:
Darren verdient een lintje vanwege de zorg voor zijn tante Petra. Zij is 35 jaar en lichamelijk en geestelijk gehandicapt. Kan niet praten. Is sinds haar tweede jaar in inrichtingen. Verblijft nu in Op de Bies (Landgraaf). Darren is altijd met haar bezig. Hij speelt met haar, geeft haar eten en drinken, gaat mee naar het zwemmen en op vakantie. Elk weekeinde als ze thuis is, komt hij langs. Hij maakt haar aan het lachen. Al sinds hij een klein kindje was is hij verzot op zijn tante. Zijn moeder deed dit vroeger ook al voor haar zus. De verzorgers van Petra zijn verbaasd over hoe goed Darren met haar om weet te gaan.

Kandidaat 2 - Eileen Scholtes (11 jaar) Gaffelhof 62 Tijd ± 17.05 uur Basisschool Elckerlyc

Toelichting door ondersteuners en voorstellers:
Eileen is door de de kinderen van de school voorgedragen. Ze heeft een gehandicapt tweelingzusje Macy. Alle aandacht gaat naar Macy, maar Eileen is nooit boos. Ze zorgt heel goed voor haar zusje. Ook op school is ze lief en zorgt ze ervoor dat er geen ruzie ontstaat.

Kandidaat 3- Svenja Augustus (8 jaar) Samariastraat 7 Tijd ± 17.25 uur Basisschool Elckerlyc

Toelichting door ondersteuners en voorstellers:
Svenja's oma was bewoonster van de Hollehof (psychogeriatrische afdeling). Ze ging daar veel op bezoek met haar moeder. Nadat oma is overleden, blijft ze toch elke week 1 of 2 x op bezoek komen. Ondanks dat de bejaarden niet altijd evenveel meer begrijpen, herkennen ze Svenja. Ze vrolijken op door haar aanwezigheid. Ze geeft ze allemaal een hand als ze komt en gaat. Heeft voor iedereen een praatje klaar. Het personeel en andere familieleden zijn onder de indruk.Onafhankelijk van net voorstel dat door de ouders is ingediend, heeft de school haar voorgesteld als kandidaat voor een lintje.

Lieve Faessen (11 jaar) Ridder Hoenstraat 132 Tijd ± 17.50 uur Basisschool Nieuw Lotbroek

Toelichting door ondersteuners en voorstellers:
Lieve verdient een lintje vanwege haar inzet voor de 97-jarige overbuurvrouw. Ze kwam met haar in contact door het hondje van mevrouw. Familie Faessen heeft 4 kinderen en allemaal zijn ze dol op honden, maar het gezin heeft er geen. Het begon 5 jaar geleden met aaien van het hondje. Later liet Lieve de hond ook uit, ging hem borstelen. Nu komt ze steeds meer bij mevrouw. Die is nog heel goed bij de pinken, maar het lopen gaat steeds slechter.Krijgt 1x per week hulp. Ze had 4 kinderen; 3 zijn overleden en 1 is ernstig ziek. Staat heel open voor haar omgeving. Lieve gaat er sinds twee jaar elke dag heen. Haar moeder stimuleerde haar daarin. Ze is zeer handig. Doet de afwas en boodschappen. Ruimt de boodschappen ook op de juiste plaats in. Heeft een koek gebakken voor de verjaardag van overbuurvrouw.

HEERLEN, 27 november 2006
Concernstaf Communicatie
Jeanette Wolters
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --