Gemeente Heerde

Week 48, 28 november 2006

Burgerlijke stand
Geboren
. Rick de Vries, zoon van L. de Vries en J. Rosman . Vince Luca Kasteel, zoon van A.R. Kasteel en H. Draaijer . Anna Teule, dochter van O.E. Teule en H. Veerman

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap
. G.H. Leguit en M.S. Eijkelboom
. M.I. Lammers en J. Been
. M.F. van den Berg en A.C. Kamphorst

Overleden
. N. Das-van der Ploeg
. T.H. Esselink-Hogeboom
. Z.J. Brummel-Scholten
. B. Haverkamp-Remmerts
. G. van Diepen

Gemeentehuis gesloten

Maandagmiddag 4 december brengen Sint en Piet een bezoek aan het gemeentehuis. In verband hiermee is het gemeentehuis die dag na 15.00 uur gesloten en ook telefonisch niet meer bereikbaar. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunt u wel bij Burgerzaken terecht.

Activiteiten

Zaterdag 2 december

- Sintloop door Atletiekvereniging De Gemzen; start om 11.00 uur op sportpark Molenbeek
- Verzamelbeurs in Senioren Inloop Centrum Wapenveld, Nachtegaalweg 48

(Avond-)schietoefeningen/Afsluiting Nieuwe Zuidweg

De Nieuwe Zuidweg in het buitengebied van Heerde wordt in verband met uitgebreide schietoefeningen afgesloten op donderdag 7 december. U wordt verzocht tussen 08.00 en 17.00 uur een andere route te kiezen.

Woensdag 6 en donderdag 7 december worden op het artillerieschietterrein in 't Harde avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Tussen 23 november en 4 december kan oud papier worden ingeleverd bij de Gereformeerde Kerk PKN aan de Kanaalstraat in Heerde.

De Protestantse Gemeente Wapenveld haalt op 2 december oud papier op.

Het c.m.k. De Lofzang plaatst op 4 december een container op het parkeerterrein achter hervormd jeugdcentrum Welgelegen aan de Stationsstraat 2 in Heerde.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het vergroten van het woonhuis op het perceel De Sikkel 18 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de uitbreiding van de woning zal worden gerealiseerd op grond met de bestemming tuin.


- het geheel vernieuwen en vergroten van een tuinhuisje op het perceel Wildekampseweg 10 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de maximale bouwhoogte van 4 meter wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 29 november 2006 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Een ieder kan gedurende deze termijn zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 14 november 2006 tot 22 november 2006 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een garage op het perceel Brinkweg 7 te Wapenveld

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het vergroten van de woning op het perceel Steenvoortseweg 4A te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van de veestal op het perceel Lagestraat 17 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het vergroten van de woningen op de percelen Margrietlaan 7 en 9 te Heerde Verzonden: 16 november 2006

- het plaatsen van een dakopbouw op het perceel Braamkamp 8 te Heerde Verzonden: 20 november 2006

- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Oenerweg 44/1 te Heerde Verzonden: 21 november 2006

reguliere bouwvergunning voor:

- het plaatsen van het schoolgebouw De Klimboom op het perceel Nachtegaalweg 48 te Wapenveld Verzonden: 17 november 2006

- het plaatsen van een woning (type 2) met garage op het perceel Kerkstraat 2-4 te Veessen Verzonden: 20 november 2006

- het vernieuwen van een garage op het perceel Wildekampseweg 4/1 te Wapenveld
- het vergroten van de woning op het perceel Hullenweg 11 te Wapenveld Verzonden: 21 november 2006

Verleende sloopvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunningen heeft verleend:


- voor het slopen van twee schuren en een garage op het perceel Hondenbergseweg 3 te Wapenveld
- voor het verwijderen van asbesthoudende dakplaten op percelen aan Brinklaan te Heerde en aan Patrijsweg, Prof. Brummelkampstraat en Kwartelweg te Wapenveld Verzonden: 15 november 2006

- voor het slopen van een ouderen-inloopcentrum op het perceel Nachtegaalweg 48 te Wapenveld Verzonden: 17 november 2006

- voor het verwijderen van dakbeschot op het perceel Nachtegaalweg 23A te Wapenveld Verzonden: 20 november 2006

- voor het slopen van een garage/berging op het perceel Wildekampseweg 4/1 te Wapenveld
- voor het verwijderen van het dakbeschot op het perceel Brinkweg 5 te Wapenveld Verzonden: 21 november 2006

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 30 november 2006 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 29 november 2006 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 7 december 2006 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 5 december 2006 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Verleende kapvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat een kapvergunning is verleend aan:


- Waterschap Veluwe te Apeldoorn voor het kappen van een kastanjeboom aan de Vosbergerweg nabij nummer 37
- A. Steenbergen, Roetnest 11 te Heerde voor het kappen van 1 esp op zijn perceel Verzonden: 21 november 2006

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing verleend aan:


- Schutte Bouwbedrijf voor het inrichten van een bouwplaats (2 containers en keet) op de parkeerplaats bij de sporthal aan de W.H. van de Pollstraat te Wapenveld
- Mushing Holland Sleddog Club voor het organiseren van een sledehondenwedstrijd op 9 en 10 december 2006 in het Zwolse bos van 08.00 tot 17.00 uur
- Glaifa Neon bv voor het aanbrengen van een reclameobject aan het pand aan de Brinklaan 7-15 in Heerde. Verzonden: 20 november 2006

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --