LLiNK



28-11-2006 21:20 uur NED3

LLinke Soep TV

uitzending(en)

di 28 november 2006 van 21:20 uur tot 21:55 uur op NED3

deze aflevering

In LLinke Soep de ultieme Pepernoten-test in groep 6 van de Basisschool De Rank in Alphen aan de Rijn. Edo vroeg zich af wat de Goedheiligman eigenlijk allemaal uit zijn zak tovert en over de nietsvermoedende kinderen uitstrooit. En hoe zou de biologische pepernoot het doen? Niet alleen de smaak wordt getest, maar ook strooicapaciteit, mondgevoel en op geur.

Een gezin gooit jaarlijks zon drie tot vijfhonderd verschillende soorten kunststof weg. Dertig kilo per persoon per jaar. Op de grote plastic flessen zit statiegeld en kunnen makkelijker gerecycled worden. Voor de kleine flesjes geldt dat niet; Wat moeten we ermee en kan het niet anders? Froukje is zoals altijd oprecht nieuwsgierig en gaat op onderzoek.

In Big Bother maken we het Groene Boekje nog wat groener met een nieuw woord: eco-daten!! In Big Bother wordt je consumptiegedrag onder een bewuste loep genomen. Ditmaal draait het om de consumptie van de liefde: blind daten. Met groene dates! Tessa gaat op stap met 3 jongens die milieubewust leven, 3 eco-dates. Vindt ze de jongen van haar dromen?

Tenslotte onze rubriek Hoe Groen Is.... Froukje belde deze keer aan bij
cabaretier Howard Komproe, bekend van dat blauwe pak. Hoe ziet zijn dagelijks leven eruit? Houdt hij bijvoorbeeld veel rekening met het milieu. Hoe bewust leeft hij?