Datum: 22 november 2006

Zaak van verkrachting in Zevenhuizen in programma Opsporing Verzocht

Zevenhuizen - Het programma Opsporing Verzocht zal op dinsdag 28 november aandacht besteden aan de verkrachting van een 32 jarige vrouw uit Zevenhuizen. Dit gebeurde op zaterdag 4 november op een campingterrein van Recreatiepark Korenmolen aan de Tweemanspolder. Het programma is te zien op dinsdag om 21.50 uur op Nederland 1 en op woensdag 29 november om 13.20 uur (herhalingsuitzending).

De vrouw was op die zaterdag rond 11.00 uur aan het joggen toen zij door een tot dusver onbekende man werd aangesproken op de Tweemanspolder. De vrouw bleef hardlopen, waarbij de man haar te voet achtervolgde. De vrouw vluchtte het campingterrein op maar kon de man niet van zich afhouden en werd daar op brute wijze door hem verkracht. De dader is daarna weggelopen, de brug over, in de richting van Rotterdam.

Tijdens de uitzending zal een reconstructie van het gebeurde vertoond worden en zal een compositietekening van de dader getoond worden. Ook zal de politie het publiek vragen of iemand de dader daar die dag gezien heeft of herkent. Het gaat om een getinte man van tussen de 20 en 30 jaar oud en met een lengte van tussen de 1.70 en 1.5 meter, een slank en krachtig postuur, een pokdalig puisterig gezicht, kort zwart haar, een goed verzorgd wit gebit met een klein spleetje tussen zijn tanden, sprak accentloos nederlands. Mensen die denken hier informatie over te hebben wordt gevraagd te bellen met het volgende telefoonnummer 071-5249039 of zich in verbinding te stellen met de plaatselijke politie. Ook bellen via MeldMisdaadAnoniem 0800-7000 is mogelijk.

Een getuige heeft die zaterdag de mogelijke dader zien lopen nabij de Rotte en later in Rotterdam-Noord. Via de Noordkant van de wijk Ommoord liep hij over het voet/fietspad naast de President Wilsonweg in de richting van onder meer het metrostation Hesseplaats. Mogelijk dat hij daar de metro heeft genomen of woont hij daar ergens in de wijk.

Noot voor de redactie/