Ingezonden persbericht

Uitslag ledenraadpleging

VVD presenteert de kandidatenlijst PS-verkiezingen

Berkel-Enschot, 28 november 2006. Het bestuur van de Kamercentrale Brabant heeft vandaag de uitslag bekendgemaakt van de ledenraadpleging voor de kandidatenlijst bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2007. Hiermee is de definitieve kandidatenlijst vastgesteld.

Tijdens de ledenraadpleging van 8 tot en met 22 november konden alle Brabantse VVD-leden zich uitspreken over de advieslijst van het bestuur van de Kamercentrale.

De definitieve lijst wijkt niet af van de advieslijst. Op plaats 2, achter lijsttrekker Onno Hoes, staat Cora Steffens-van Nieuwenhuizen, momenteel fractievoorzitter van de VVD-fractie in Provinciale Staten. Plaats 3 wordt bezet door Marijke Tsoutsanis-van der Koogh. Op plaats 4 staat nieuwkomer Marijn ten Harmsen van der Beek uit Roosendaal. Plaats 5 is voor Mieke Geeraedts uit 's-Hertogenbosch.

Bij de plaatsen 6 tot en met 10 komen we naast de zittende Statenleden Jan Verhoeven (7) en Aad van Lopik (10) drie nieuwkomers tegen: Henk Kielenstijn (6), Jeannette Zwijnenburg-van der Vliet (8) en Henry van Gorp (9).

De opkomst bedroeg 22%. 68% van de uitgebrachte stemmen kwam binnen via internet, 28% per post en 4% via de telefoon.

Noot voor de redactie,