Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 28 november 2006

'Overname Hagemeyer waarschijnlijker'

AMSTERDAM (redactie BeursOnline) -Een overname van handelshuis Hagemeyer is waarschijnlijker geworden. De meest geschikte partijen daarvoor zijn durfkapitalisten. Bij een koop van Hagemeyer moet er tussen de 5,50 euro en 5,65 euro per aandeel betaald worden. Dat betekent een premie van tussen de 55% en 60% ten opzichte van de huidige koers. Dat zegt Han Mesters, analist bij Theodoor Gilissen in een interview tegenover beleggerssite BeursOnline (www.beursonline.nl). Hij heeft recent de beleggersdag van Buhrmann bijgewoond. Het blijkt dat Buhrmann in 2000 overnamegesprekken met Hagemeyer voerde. Het ging toen met name over de samenvoeging van de Amerikaanse activiteiten (Industrial Supplies van Hagmeyer en Office Supplies van Buhrmann).

Mesters stelt dat durfkapitalisten ("private equity") de meest logische koopkandidaten zijn. Terwijl Buhrmann branchegenoten als Staples en Office Depot als potentiële koopkandidaten heeft, zijn er voor Hagemeyer weinig gegadigden. Daarnaast zijn durfkapitalisten actief op zoek naar bedrijven waarvan men ontevreden is over het management. Ook jagen zij op ondernemingen die meer kunnen lenen dan wat op de balans staat.

"Durfkapitalisten kunnen heel langzaam proberen Hagemeyer in te lijven door steeds stukjes te kopen, maar ik acht ook een snelle overname niet uitgesloten. Ik weet dat die partijen eerder interesse hadden, maar niet doorgezet hebben. Zij vonden toen het bedrijf risicovoller dan nu", aldus de analist.

Volgens hem zullen partijen tussen de 5,50 euro en 5,65 euro per aandeel betalen bij een overname. Het eerste bedrag vloeit voort uit een zogenaamde DCF-berekening en het tweede bedrag heeft hij bepaald op grond van gerealiseerde overnames van bedrijven die op Hagemeyer lijken.

Over BeursOnline
BeursOnline is opgericht in januari 2001 en is de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke beleggerssite om financiële informatie via internet te raadplegen. Beleggers hebben via BeursOnline onder andere toegang tot beursnieuws, actuele koersinformatie, aandelentips en strategische beleggingsmodules.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht