Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Onderuit door bladafval                       |
Maandag 27 november zijn twee weggebruikers door bladafval onderuit gegaan. In verband met letsel zijn beide slachtoffers per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

Een 54-jarige man uit Apeldoorn reed omstreeks 14.00 uur met zijn motor op de Fausstraat waar hij ter hoogte van een verkeersdrempel het fietsersgedeelte nam. Op dat moment reed hij met zijn motor over bladafval heen dat in de goot lag en is vervolgens onderuit gegaan. De man kwam ongelukkig terecht en is met letsel aan zijn ribben en buik naar het ziekenhuis vervoerd.

Diezelfde avond omstreeks 17.30 uur reed een 63-jarige man met zijn snorfiets op het fietspad van de Landdrostlaan. De man is vermoedelijk door bladafval onderuit gegaan. Hij is voor nader onderzoek door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een enkelfractuur had opgelopen.

|     |Apeldoorn - Poging en diefstal auto                       |
In de nacht van zondag op maandag (27/11) heeft iemand een auto weggenomen aan de Gentiaanstraat. Diezelfde nacht is mogelijk door dezelfde dader een poging gedaan tot diefstal van een auto aan de Doventel.

De weggenomen blauwe personenauto met kenteken XX-78-TK stond sinds zondag 26 november 22.00 uur geparkeerd aan de Gentiaanstraat. Toen de eigenaresse de volgende ochtend om 08.50 uur bij haar auto kwam was deze verdwenen.

De eigenaresse van een auto aan de Doventel trof maandagmorgen 07.45 uur haar auto nog wel aan, echter was de portierruit ingeslagen en de stuurkolom weggebroken waardoor de poging tot diefstal duidelijk werd.

De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Inbraak bedrijf                               |
De politie kreeg maandag (27/11) een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Asselsestraat. Men is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

De politie kreeg omstreeks 06.00 uur een melding van een inbraak in een bedrijf. De sleutelhouder was ter plaatse en vermoedde dat de dief mogelijk nog binnen zat. Bij het binnengaan van het pand bleek dat de dader reeds gevlucht was. Om binnen te komen had de dief een ruit van een deur geforceerd. Een nog onbekend geldbedrag is weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Keukenbrand                                   |
Maandagmiddag (27/11) heeft er een keukenbrand gewoed bij een woning aan de Imkersdreef. De politie was snel ter plaatse en wist een 31-jarige man uit de woning te helpen en de brandweer bluste het vuur.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 13.00 uur bij een woning aan de Imkersdreef een hevige rookontwikkeling. Na herhaaldelijk aanbellen, waarop niet werd gereageerd, hebben zij de voordeur ingetrapt en hoorden zij de bewoner op de bovenverdieping. Ondanks de hevige rookontwikkeling wisten ze de man naar beneden te praten. De brand ontstond toen de bewoner naar boven was gegaan en vergeten was dat hij een pan olie op het vuur had staan.. De brandweer heeft de brand geblust en Salvage is gewaarschuwd.

Einde berichten


---


---


---

---- --