Ingezonden persbericht


Persbericht

Functionaliteit, veiligheid en design in één schoen

Bata introduceert Bickz by Bata; veiligheidsschoenen met stijl

Best, 28 november 2006 - Wie denkt dat functionaliteit, design en comfort niet samengaan, moet zich in het nieuwe concept veiligheidsschoenen van Bata Industrials verdiepen. Met Bickz by Bata brengt de schoenenfabrikant vandaag een nieuw type veiligheidsschoen voor consumenten en ZZP-ers (zelfstandigen zonder personeel) op de markt, dat comfortabel zit en daarnaast ook perfect past in de eigentijdse schoenenkast.

Hoewel vrouwen de naam hebben geobsedeerd te zijn door schoenen, is voor mannen de keuze voor de juiste werkschoen ook erg belangrijk. Niets is zo vervelend als bang zijn dat scherp gereedschap, afval en losslingerend materiaal zich in je voet kunnen boren. Bickz beschikt daarom net als iedere goede veiligheidsschoen over stalen neuzen en sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een stalen tussenzool. Bickz heeft ook een speciale rubberen loopzool die zorgt voor extra grip op de werkvloer. De speciale tussenzool van Phylon fungeert daarnaast als schokbreker om rug-, enkel- en voetklachten te voorkomen.

Bata Industrials beschikt over ruim honderd jaar ervaring in het maken van kwaliteitsschoenen. Hierdoor weet de fabrikant alles van de anatomie van de voet en ook van ergonomische aspecten zoals bescherming en verzorging. Daarom heeft Bata naast veiligheid gedacht aan het comfort van de klusser. Het Bickz Cool System® in de schoen zorgt voor een goede vocht- en warmteregulering. Door de absorberende en vochtafvoerende materialen blijven de voeten tijdens het werk lekker droog en kunnen ze vrij ademen.

Ook het design van Bickz is bijzonder modern en dat maakt de schoen tot een uniek exemplaar in het assortiment van veiligheidsschoenen, dat traditioneel puur op functionaliteit gericht was. "Steeds meer klussers letten goed op de kwaliteit van beschermend schoeisel, maar wij merkten dat de eisen aan de 'look' ook steeds hoger worden", aldus John Beelen, Sales & Marketing Manager Benelux bij Bata Industrials. "Met Bickz verenigen we veiligheid en comfort in een schoen die er stoer en sportief uitziet, zodat klussers hem graag en vaak dragen."

Dat Bickz goed scoort op het gebied van design blijkt wel uit de nominaties voor de Nederlandse Designprijs 2006. In de categorieën 'Professioneel Product' en 'Design For All' behoorde de Bickz-collectie tot de uiteindelijk 59 genomineerde ontwerpen. Een regelrecht succes voor deze stoere schoen!

Bickz by Bata zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij geselecteerde doe-het-zelf zaken, ijzerwarenvakhandel, technische handel, agri-retail en de betere schoenenzaken. De advies verkoopprijs bedraagt +/- 75 euro.

(404 woorden)

VOOR DE REDACTIE


1. Foto's en illustraties zijn vrij van recht.
2. Voor meer informatie over Bickz en/of Bata kunt u contact opnemen met: Angelique Meulendijks, Marketing Communications Coordinator, Tel. 0499-362298, E-mail: angelique.meulendijks@bata.nl