Ingezonden persbericht


Unisys en The Brussels Airport Company vernieuwen vijfjarig contract voor infrastructuuroutsourcing

Unisys verzorgt upgradetraject en beheert Common Use Platform

Schiphol-Rijk, 28 november 2006 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) kondigt aan dat zijn Belgische vestiging de samenwerking met The Brussels Airport Company heeft verlengd met een nieuw vijfjarig IT-outsourcingcontract. Unisys België vervangt en beheert de algemene infrastructuur die door meer dan 80 luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt voor het uitgeven van tickets, de bagageverwerking en het genereren van instapkaarten. Jaarlijks profiteren zestien miljoen passagiers van de luchthaven bij Brussel dankzij dit contract van snellere incheckprocedures en een betere klantenservice en bagageafhandeling.

Unisys België verzorgt het upgradetraject van de Common Use Terminal Equipment (CUTE) van Brussels Airport. Deze technologie-infrastructuur biedt een enkele interface voor passagiers- en bagage-informatie op de gehele luchthaven. Medewerkers van luchtvaartmaatschappijen kunnen via CUTE bagage controleren en beveiligen, controles uitvoeren en stoeltoewijzingen behandelen. Daarnaast verbetert de infrastructuur de bedrijfsactiviteiten door centrale toegang te bieden tot informatie over bagageafhandeling.

Unisys installeerde in 2001 samen met softwarepartner RESA de initiële CUTE-infrastructuur op de Brusselse luchthaven. Deze infrastructuur omvat ruim 400 werkstations, bagagesystemen, instapkaartprinters, gate-lezers en firewalls. Volgens het vernieuwde contract moderniseert Unisys deze infrastructuur en biedt het bedrijf de komende vijf jaar technisch beheer en technische ondersteuning. Een team van tien personen zorgt 24 uur per dag, zeven dagen per week voor maximale systeembeschikbaarheid.

"De afgelopen vijf jaar is de efficiëntie van de luchthaven sterk verbeterd. Zo beschikken we onder andere over meer informatie over de passagiers die via onze luchthaven reizen", zegt Arnaud Feist, Chief Financial Officer en directeur ICT van The Brussels Airport Company. "Unisys heeft een diepgaande kennis van de transportsector en zijn aanpak heeft geleid tot een grotere efficiëntie en flexibiliteit van alle luchtvaartmaatschappijen die Brussels Airport aandoen. We hebben het contract dan ook vol vertrouwen met vijf jaar verlengd."

Unisys breidt de bestaande infrastructuur uit met de noodzakelijke beveiligingsoplossingen voor een betere klanttevredenheid. Een belangrijk element is de toename van het aantal apparaten waarmee passagiers zelf kunnen inchecken. Deze worden met de CUTE-infrastructuur geïntegreerd, waarna uiteenlopende luchtvaartmaatschappijen er gebruik van kunnen maken. Deze apparaten zorgen voor nog kortere inchecktijden en verbeteren de klanttevredenheid.

"Brussels Airport heeft momenteel een van de meest klantvriendelijke technologieplatforms dat zorgt voor gestroomlijnde en snellere incheckprocessen", zegt Jean-Claude Siva van Unisys België. "Door de ondersteuning van Unisys en RESA op het gebied van technologie en systeemintegratie profiteren luchtvaartmaatschappijen van een efficiënter, veiliger en kostenbesparende bedrijfsvoering doordat systemen toegankelijk zijn via elke pc en incheckbalie op de luchthaven."

Over The Brussels Airport Company
The Brussels Airport Company is de verantwoordelijke operator voor Brussels Airport en heeft 750 medewerkers. Brussels Airport ligt twaalf kilometer van het centrum van de 'hoofdstad' van Europa en verzorgt de afhandeling van vluchten naar honderden bestemmingen in de gehele wereld. In 2005 reisden 16,2 miljoen mensen via deze luchthaven. Brussels Airport, volgens passagiersonderzoeken van IATA/ACI de beste Europese luchthaven, is ook een belangrijk vervoerspunt voor vrachten. Brucargo staat met 700.000 kubieke ton vracht in de top vijf van vrachtlocaties in Europa.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.