VROM - Symposium over Ontwikkeling ATA Systeem

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

19-9-2006

Op 28 november 2006 organiseren het ministerie van VROM en de Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (VEWIN) een symposium over de uitkomsten van het project OAS: het Ontwikkeling ATA Systeem. OAS is een project gericht op de bescherming van de kwaliteit van drinkwater.

Een belangrijk instrument bij de bescherming van de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater is de Ministeriële regeling materialen en chemicaliën leidingwatervoorziening. Deze regeling stelt eisen aan de materialen en chemicaliën die bij de bereiding en distributie van drinkwater gebruikt worden en in contact komen met drinkwater. Producten die voldoen aan de gestelde eisen, krijgen op grond van deze regeling een door de minister van VROM erkende KIWA-ATA kwaliteitsverklaring.

Op initiatief van VROM en VEWIN is in 2001 het project Ontwikkeling ATA Systeem (OAS) gestart met het oog op het aanpassen en uitbreiden van de ministeriële regeling. Dit project is eind 2005 afgesloten. Ook in Europa wordt gewerkt aan een beoordelingssysteem voor bouwproducten die in contact komen met leidingwater, het European Acceptance Scheme (EAS). Bij de uitvoering van het project is hier mee rekening gehouden.

Locatie
Het symposium wordt gehouden in de VEWIN-zaal van het KIWA-gebouw, Groningenhaven 7, 3433 PE Nieuwegein.

Programma
Het symposium bestaat uit twee dagdelen. In het ochtendprogramma staan de resultaten van het project OAS centraal. Het middagprogramma zoomt in op de vertaling van de resultaten naar de praktijk. Alle sprekers zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling en de toepassing van Ministeriële regeling materialen en chemicaliën leidingwatervoorziening. Aansluitend is er gelegenheid om van gedachten te wisselen. Het symposium begint om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur met een hapje en een drankje.

Voor wie bestemd?
Het programma is interessant voor:

* verantwoordelijken voor het opstellen en handhaven van het toelatingsbeleid en ATA-certificering

* (eind)verantwoordelijken voor de bereiding en levering van drinkwater

* leveranciers, producenten en verbruikers van producten en chemicaliën die tijdens de bereiding en levering van drinkwater in contact komen met drinkwater.

Inschrijven
U kunt zich aanmelden voor het symposium via http://www.oas-eas.com. U vindt hier een gedetailleerd programma-overzicht. Deelname aan het symposium is gratis.

Zie ook


Zie het origineel


* Dossier Drinkwater: http://www.vrom.nl/drinkwater