Gemeente Urk

Witteveen nieuwe vervoerder speciaal onderwijs

Op Urk is geen speciaal (basis) onderwijs aanwezig. De gemeente Urk is wel wettelijk verplicht vervoer aan te bieden naar en van school voor de 175 leerlingen, die op dit onderwijs zijn aangewezen. Dit vervoer werd jarenlang verzorgd door Taxibedrijf Van Slooten BV en Connexxion Tours. Taxicentrale Witteveen uit Lemmer is per 1 januari 2007 de nieuwe vervoerder voor het speciaal onderwijs naar en van Emmeloord, Zwolle, Lelystad, Zeist en Groesbeek.

Aanbesteding

De Europese Unie heeft bepaald dat overheidsinstellingen eens in de vijf jaar langlopende contracten met derden opnieuw moeten aanbesteden. Daaronder valt ook het vervoer van de kinderen naar en van het speciaal onderwijs. Het doel van een Europese aanbesteding is om de marktwerking voor overheidsopdrachten te vergroten om tot een zo gunstig mogelijk inkoopresultaat te komen.

Onlangs heeft de gemeente Urk deze verplichte aanbesteding voor het leerlingenvervoer afgerond. En op basis van de vooraf gehanteerde criteria heeft Taxicentrale Witteveen de economisch meest voordelige aanbieding voor het leerlingenvervoer gedaan. Dat betekent dat vanaf 1 januari 2007 Taxicentrale Witteveen uit Lemmer het gehele leerlingenvervoer voor haar rekening zal nemen. Daarmee komt een eind aan de jarenlange relatie met Taxibedrijf Van Slooten BV en Connexion. Al die jaren was het leerlingenvervoer in vertrouwde handen bij deze ondernemers.

Soepele overgang

De komende weken staat alles in het teken om de overgang per 1 januari zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo is met de nieuwe vervoerder reeds het aangeboden vervoersplan besproken en daar waar nodig aangepast. Ook is het idee besproken om nieuwe chauffeurs kennis te laten maken met de te vervoeren leerlingen. Omdat het gaat om kwetsbare kinderen is in het bestek rond de Europese aanbesteding de lat voor wat betreft de kwaliteit van het vervoer doelbewust hoog gelegd. De nieuwe vervoerder voldoet aan al deze eisen en dat biedt vertrouwen voor de toekomst.