Gemeente Venray

ongeluk

23 november 2006

Verkeersmaatregelen Anthoniusveld naar aanleiding van ongeluk

Patrick van der Broeck geeft startsein voor werkzaamheden.

Op dinsdag 28 november tussen 15:45 en 16:00 uur geeft verkeerswethouder Patrick van der Broeck samen met de bewoners het officiële startsein voor de verkeersmaatregelen in de Joke Smitstraat (Antoniusveld).

De gemeente, wijkraad en enkele bewoners van de Joke Smitstraat en de Rosa Manusstraat hebben gesproken over de verkeersveiligheid in de genoemde straten naar aanleiding van een verkeersongeval eind september waar een kind bij betrokken was.

De gemeente heeft daarna een overzicht gemaakt van diverse (theoretisch) mogelijke maatregelen en heeft verkeerstellingen gehouden. Ook heeft de politie Limburg-Noord in oktober snelheidsmetingen gehouden en is recentelijk een enquête over verkeersveiligheid in de wijk afgerond.

Op basis van deze informatie en de fysieke mogelijkheden ter plaatse, heeft de gemeente besloten enkele maatregelen uit te voeren. Ter hoogte van de aansluiting van het Harriët Freezerpad wordt de rijbaan versmalt en worden sluishekjes geplaatst zodat kinderen niet direct de weg opkomen.

Afhankelijk van de resultaten van de verkeerstellingen, de snelheidsmetingen en de enquête bekijkt de politie, samen met de gemeente, of er aanleiding is voor gerichte handhavingacties in uw wijk.