Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 28 november 2006.

het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 28 november 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Reclame op driehoeksborden en sandwichpanelen

Het college stelde de eerste wijziging op het reclamebeleid, zoals beschreven in de nota Buitenreclame, vast. Het bestaande reclamebeleid wordt aangescherpt door lichtmasten aan te wijzen waar de driehoeksborden of sandwichpanelen aan mogen worden bevestigd. Dit met kleurenstickers Op dit moment mag een vergunninghouder borden aan elke lichtmast hangen. Dit veroorzaakt een rommelig straatbeeld.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Terugbetaling overschotten subsidiegelden

Linc heeft met de overschotten op de jaarlijkse subsidies een egalisatiereserve opgebouwd. De gemeente heeft verzocht het overschrijdingsbedrag, het deel van de egalisatiereserve dat de 25% van de (jaarlijkse) subsidie voor 2005 overschrijdt, terug te betalen. Linc vraagt in haar bezwaarschrift om een herinterpretatie van de toepassing van artikel 19 lid 4 in de Subsidieverordening. Het college deelt Linc mee dat er geen aanleiding is het artikel op een andere wijze te interpreteren en stelt hen in de gelegenheid het bezwaarschrift in te trekken.

Wijziging van de Bouwverordening

Het college heeft het concept raadsvoorstel en raadsbesluit inzake de 11^e serie wijzigingen van de model-bouwverordening van de VNG in de gemeentelijke Bouwverordening vastgesteld. De wijzigingen hebben vooral betrekking op een herziening van de
brandveiligheidsvoorschriften en aanpassingen in verband met de inwerkingtreding van het Asbestverwijderingsbesluit 2005. Ook worden enkele onvolkomenheden hersteld. Een dergelijke aanpassing van de bouwverordening vindt jaarlijks plaats.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling en gemeenteraadsvergadering.]

Wijziging tenaamstelling monumentenvergunning

De gemeente heeft momenteel drie rollen ten aanzien van het rijksmonument Dorpsstraat 164: aandeelhouder in de eigendomsvennootschap, handhaver van wet- en regelgeving en vergunninghouder. Om conflicten met de andere twee rollen zoveel mogelijk te vermijden is het dringend gewenst het houderschap van de monumentenvergunning over te dragen aan de nieuwe eigenaar. Op grond van artikel 15 Monumentenwet 1988 in combinatie met de Monumentenverordening Capelle aan den IJssel 2003 heeft het college de vergunning op grond van art. 17jo.art. 11 Monumentenwet 1988, van 15 februari 2002, op naam gesteld van Rijksmonument Dorpsstraat 164 te Capelle aan den IJssel B.V.

Definitieve opdrachtverstrekking aan kunstenaar voor kunstobject Vuykpark

Om beeldende kunst op verschillende deelgebieden in de buitenruimte procesmatig en integraal aan te pakken is ook bij het Vuykpark gekozen voor een aanpak waarbij bewoners participeren. Na diverse selectierondes en schetsontwerpen is de voorkeur gevallen op het ontwerp van Nout Visser. Het college stemde in met dit ontwerp en verstrekte de kunstenaar de opdracht voor een definitieve schets waarin ook de technische en financiële haalbaarheid wordt aangetoond.

[Procedurevoorstel: ter informatie commissies Stedelijke Ontwikkeling en Dienstverlening.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.