Gemeente Rotterdam

Nr. 227
28 november 2006

Steeds meer stageplaatsen beschikbaar

Het tekort aan stageplaatsen op mbo-niveau bij de ROC's Albeda College en Zadkine loopt terug. Dat blijkt uit een inventarisatie op beide ROC's. Het tekort bedroeg zo'n 2.000 stageplaatsen, op een totaal van 43.139 mbo-leerlingen van beide ROC's. Vorig schooljaar was het tekort in de regio Rijnmond nog circa 2.300 stageplaatsen terwijl het totaal aantal deelnemers toen lager was, namelijk rond de 40.400.

Opvallend is dat het tekort op niveau 1 inmiddels deels is weggewerkt tot circa 350 stageplaatsen. Veel niveau 1-opleidingen die moeite hebben stageplaatsen te vinden voor hun leerlingen hebben binnen de opleiding meer simulatiemogelijkheden gecreëerd. Ook de intensieve begeleiding door de ROC's van zowel de leerlingen als de werkgevers heeft gezorgd voor het terugdringen van het tekort. Een voorbeeld daarvan is de intensieve werving bij werkgevers en begeleiding van de niveau 1-leerlingen in de opleiding tot Arbeidsmarkt Kwalificerende Assistent (AKA). Het grootste tekort doet zich nu voor op niveau 2: rond de 850 stageplaatsen. Voor niveau 3 en 4 bedragen de tekorten respectievelijk zo'n 450 en 350 plaatsen. Bij niveau 3 zit het knelpunt op het vlak van de opleidingen uiterlijke verzorging: kappers, maar vooral schoonheidsspecialisten en pedicures. Ook de welzijns- en zorgopleidingen kampen met tekorten. Bij de niveau 4 opleidingen zijn de stagemogelijkheden voor verpleegkundigen het grote knelpunt.

Stagemakelaar
De grote betekenis van stages voor jongeren en werkgevers was aanleiding voor de gemeente Rotterdam om voor de zomervakantie Jorien van den Herik als stagemakelaar en -ambassadeur in te zetten. Van den Herik heeft bedrijven en instellingen de afgelopen maanden gewezen op het belang dat zij hebben bij een goede praktijkopleiding voor leerlingen; met de aantrekkende economie wordt het steeds moeilijker aan goed geschoold personeel te komen. De Stagemakelaar - inmiddels uitgegroeid tot een kleine organisatie, ondergebracht bij DAAD, het personeelsservicepunt voor werkgevers in de regio - heeft inmiddels zo'n 1.000 toezeggingen voor extra stageplekken gekregen. "Het gaat goed", zegt wethouder Dominic Schrijer (Sociale Zaken, Werk en Grotestedenbeleid), "maar nog niet goed genoeg. Daarom moeten we de succesformules - simulatieplekken, intensieve begeleiding van leerling en werkgever en inzet op matching - intensiveren." Schrijer denkt over het opzetten van een stageservicepunt, een meldpunt en vraagbaak voor alle partijen die betrokken bij de stageproblematiek (werkgevers, ROC's en Kenniscentra, DAAD, COLO en de SoZaWe Rotterdam). Binnenkort zal de wethouder het actieprogramma voor 2007 presenteren.

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam