Datum: 28 november 2006

Hillegom Auto gestolen na inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Waardenburg. De inbraak vond plaats in de nacht van 27 op 28 november na het openbreken van een schuifpui van woning. Uit de woning werd een televisie en werden geluidsboxen meegenomen. Ook werd daar een autosleutel meegenomen en met die sleutel een buiten geparkeerde zwarte Peugeot 307 gestolen. De politie heeft de auto laten signaleren. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Voorhout Fietsster komt onder vrachtauto De politie heeft dinsdagmiddag 28 november hulp verleend bij een ongeval op de Jacoba van Beierenweg. Bij het ongeval waren een vrachtauto van een bedrijf uit Duitsland en een vrouw van rond de 60 jaar uit Noordwijkerhout betrokken. De vrouw kwam onder de vrachtauto terecht en werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar. Getuigen verklaarden dat de vrouw met haar fiets op het fietspad nog net even langs de van het terrein afrijdende vrachtauto wilde rijden wat niet lukte.

Nieuwerkerk a/d IJssel Beroving tas en inbraak in auto De politie doet onderzoek naar twee incidenten waarbij vermoedelijk sprake is van dezelfde daders. Beide incidenten gebeurden maandagmiddag 27 november. Rond 17.15 uur werd van een 59 jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel haar tas gestolen. Dit gebeurde aan de Eendendaal door vier jongens op twee donkerkleurige scooters. De vrouw die tussen het winkelcentrum de Reigerhof en het gemeentehuis doorliep en vervolgens over het parkeerterrein zag de jongens staan maar sloeg daar verder geen acht op. Nadat zij onder de Eendendaal doorliep in de richting van het Zwanendaal, passeerde haar een jongen op een scooter en blokkeerde haar route. Een andere jongen die haar lopend van achter was genaderd pakte haar op een laptoptas lijkende tas. Omdat de jongen meer kracht had dan de vrouw moest ze los laten, zag dat de jongen bij de ander op de scooter stapte en ze vervolgens met de andere scooterrijder wegreden in de richting van het Raadhuisplein. Kort daarvoor, rond 16.40 uur werd ingebroken in een bedrijfsauto die stond geparkeerd aan de Dorpsstraat. Bij die inbraak werd een autoruit ingeslagen en een navigatiesysteem uit de auto gehaald. Getuigen spreken over jongens op scooters. De politie ziet overeenkomst met die beschrijvingen en die van de beroofde vrouw. De politie denkt dat door de nabijheid van winkelcentrum de Reigerhof er mensen zijn geweest die de straatroof hebben zien gebeuren, de jongens hebben zien rijden of over hen informatie hebben. Zij worden gevraagd te bellen met de politie in Nieuwerkerk a/d IJssel via 0900-8844.

-------------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --