Project Gemeente Westland

tot 05.00 uur open
Westlandse horeca nieuwjaarsdag tot 05.00 uur open Publicatiedatum: 28-11-2006

Westlandse horeca mag op nieuwjaarsdag tot 05.00 uur open

Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland heeft voor de eerste uren van het nieuwe jaar, maandag 1 januari 2007, voor de Westlandse horeca afwijkende sluitingstijden vastgesteld. Horecabedrijven mogen deze dag s morgens tot uiterlijk 05.00 uur geopend zijn.

Om gebruik te maken van deze afwijkende sluitingstijden moeten horecabedrijven vóór 21 december 2006 een melding doen dat zij gebruik willen maken van deze mogelijkheid. Ook moeten zij zorgen voor een beveiligings- of ordedienst als bedoeld in de Wet particuliere beveiligingsorganisaties. Hierbij geldt de norm dat per 150 bezoekers
1 security-guard aanwezig dient te zijn. Horecabedrijven die gebruik maken van deze afwijkende sluitingstijd dienen hun tap om 04.45 uur te sluiten en de muziek te beëindigen. Alle bezoekers moeten de horeca-inrichting om 05.00 uur verlaten hebben. Gelijk aan de reguliere openings- en sluitingstijden, mogen bezoekers niet meer toegelaten worden tot het horecabedrijf na 01.00 uur.

De melding dient schriftelijk gezonden te worden aan de Gemeente Westland, afdeling Veiligheid, Handhaving & Brandweerzorg, postbus 150, 2670 AD Naaldwijk en moet tenminste de volgende zaken bevatten:
* naam en adres horeca-inrichting;

* aantal te verwachten bezoekers;

* aantal, naam en certificaatnummers beveiligings- of ordedienst.