Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 28 november 2006

Politie onderzoekt schade door vuurwerkbom

OOSTERHOUT De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van vernielingen die gepleegd zijn aan een brievenbus van de bibliotheek, gevestigd aan de Arkendonk. Gisteravond tegen 20.00 uur hebben onbekenden een vuurwerkbom de brievenbus tot ontploffing gebracht. Gealarmeerde agenten troffen bij de bibliotheek een groep van ongeveer 20 jongeren aan. Bij het zien van de politie koos de helft het hazenpad. Een onderzoek wees uit dat een vermoedelijke vuurwerkbom schade had aangericht aan de brievenbus en de alarmdetector. In het pand was sprake van rookontwikkeling. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt mishandeling / openlijke geweldpleging minderjarige

WERKENDAM De politie onderzoekt een mishandeling / openlijke geweldpleging, die maandagmiddag rond 12.30 uur gepleegd is op de Sleeuwijksedijk. Een 14 jarige jongen, afkomstig uit Werkendam deed hiervan aangifte. De jongen fietste met leeftijdsgenootjes over de Sleeuwijksedijk. Voor hem, ter hoogte van het viaduct fietste een ander groepje jongeren. Op het moment dat het slachtoffer het andere groepje passeerde werd hij door een van de jongeren met de fiets tot stoppen gedwongen. De groep, behorend bij de jongen die het slachtoffer tot stoppen dwong, voegde zich bij het slachtoffer waardoor hij werd ingesloten. Plotseling sloeg een van de jongeren het slachtoffer met kracht meerdere keren in het gezicht. Na de mishandeling lukte het het slachtoffer te vluchtten. Onderweg naar huis probeerde een van de verdachten het slachtoffer nog van de dijk te duwen, wat niet lukte. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw loopt flinke hoofdwond op na val van fiets

WIJK EN AALBURG Vanmorgen tegen 08.30 uur kregen agenten van het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een verkeersongeval met letsel op de Kromme Nol. Ter plaatse troffen ze een 48 jarige vrouw uit Genderen liggend op de grond aan. Onderzoek wees uit dat de vrouw in een bocht van haar fiets gevallen was, mogelijk ten gevolge van het gladde wegdek. Ten gevolge van deze val had ze een flinke hoofdwond opgelopen. De ambulancedienst heeft de vrouw voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Politie onderzoekt verlaten plaats ongeval

WERKENDAM De politie is gestart met een onderzoek naar aanleiding van een verlaten plaats ongeval die vanmorgen om 09.00 uur in de Vierlinghstraat plaats vond. Een vrachtwagen met oplegger, voorzien van een Pools kenteken FNW-84EC, was bij een aldaar gevestigd bedrijf bezig met laad- en loswerkzaamheden. Tijdens het inparkeren reed hij met de linkerachterzijde tegen de gevel van het bedrijf. Hierdoor ontstond schade aan de zijgevel. Op het moment dat een medewerker van het bedrijf gegevens met de chauffeur uit wilde wisselen, gaf de man gas en reed weg. De politie stelt een onderzoek in.

60 bekeuringen tijdens snelheidscontrole

HANK- Agenten hebben vandaag tussen 08.00 uur en 14.00 uur op de Provincialeweg een snelheidscontrole ingesteld. De maximale toegestane snelheid aldaar bedraagt 80 km/uur. In totaal controleerde de politie 620 automobilisten. Ruim 9 procent hiervan overschreed de maximale toegestane snelheid. Er werden 60 bekeuringen uitgedeeld.

Auteur: Desiree Brabers