Gemeente Gorssel

Oversteek Lochemseweg in Epse verkeersveiliger

Oplichtend verkeersbord waarschuwt weggebruikers De oversteek aan de Lochemseweg nabij de Dr. Van der Hoevenschool in Epse is met het ophangen van een verkeersbord verkeersveiliger gemaakt. Samen met de provincie, verkeersouders en de dorpsraad is een voorstel uitgewerkt om de oversteek op de Lochemseweg in Epse verkeersveiliger te maken. Er is een mast geplaatst boven de oversteek met het verkeersbord " oversteek met zebra". Het bord wordt verlicht als de voetganger op een knopje drukt bij de oversteek. Zo worden de weggebruikers er extra op geattendeerd dat er een oversteek is en dat de voetganger voorrang heeft. De mast die geplaatst is werkt op zonne-energie.

Snelheidmeting
Om ook de weggebruikers op hun snelheid te attenderen zijn er op twee plaatsen borden geplaatst die de rijsnelheid aangeven. De borden staan vlakbij de oversteek komend vanuit Harfsen en ter hoogte van de kruising Het Wansink. Ook verschijnt er onder de snelheid een passende boodschap: `Pas op kinderen, waarom zo snel'. Deze tekst is dus speciaal voor de locatie gemaakt.

Wethouder Kottelenberg drukt het eerst op knopje Op woensdag 6 december 2006 om 12.15 uur zal wethouder Jan Kottelenberg met een druk op de knop de mast boven de zebra, samen met kinderen van de basisschool Dr. Van der Hoeven, voor het eerst in werking stellen.

Goede samenwerking
De verkeersouders Nienke Reitsma, Henk Looper en Grada Vonk-Buren hebben door middel van filmopname en foto's aangegeven wat het probleem is bij de oversteek. Vervolgens hebben de provincie en de gemeente gekeken welke oplossingen mogelijk waren. Na overleg met de verkeersouders en de dorpsraad is besloten tot het plaatsen van attentieverhogende maatregelen zoals het oplichtende bord boven de zebra en de borden die de rijsnelheid aangegeven. De provincie heeft de maatregelen gefinancierd. Samen met de dorpsraad gaan de verkeersouders nog kijken of de maximumsnelheid verlaagd kan worden naar 30 km per uur.
Plaatje van het portaal