Actie van het Jaar 2006 voor: het NKI - AVL

Actie van het jaar

'Het AVL verzet zoveel goed werk en maakt voor mijn vader het verschil'

Actie van het Jaar 2006 voor:
het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Vandaag is bekend geworden dat de Actie van het Jaar 2006 wordt gevoerd voor het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, kortweg het NKI - AVL.

Eén keer per jaar plaatsen tal van bedrijven en instellingen belangeloos een banner met een verwijzing naar ActievanhetJaar.nl. Daar worden bezoekers voorgesteld aan een stichting of instelling die ze wellicht niet kennen, maar die voor anderen veel betekent. De actie van dit jaar wordt gevoerd in samenwerking met het KWF Kankerbestrijding.

De Actie van het Jaar wordt gehouden in de maand december. In die periode is dus de banner op tal van plaatsen te zien. De website van de Actie van het Jaar '06 blijft daarna een jaar lang in het teken van het NKI - AVL. Bezoekers lezen daar over het hoe en waarom van de actie.

Bedrijven en instellingen kunnen meedoen door in de laatste drie weken van dit jaar ook een banner te plaatsen op hun eigen website. 1)

Wetenschappelijk onderzoek is nodig
Kanker raakt ons allemaal, 1 op de 3 mensen in Nederland krijgt ooit kanker. In het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam zetten artsen, onderzoekers en alle andere medewerkers zich dagelijks in te zetten om topkwaliteit te leveren bij zowel de zorg voor de kankerpatiënten als bij het wetenschappelijk- en klinisch onderzoek. Hiervoor is behalve kennis en inzet, veel geld nodig. Aangezien het wetenschappelijk onderzoek voor een belangrijk deel betaald wordt uit giften en donaties, is hierbij de steun van KWF Kankerbestrijding onmisbaar.

Verbeteren van vooruitzichten
De strijd tegen kanker heeft resultaat. 50 jaar geleden was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven; nu is dat gestegen tot gemiddeld 50%. Om de vooruitzichten voor kankerpatiënten verder te verbeteren is wetenschappelijk onderzoek onontbeerlijk. Om die reden hebben het NKI-AVL en KWF Kankerbestrijding besloten een gezamenlijk researchfonds op te richten. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald gaat naar dit researchfonds en zal in z'n geheel worden besteed aan wetenschappelijk en klinisch onderzoek in het NKI-AVL.

PERSOONLIJK VERHAAL INITIATIEFNEEMSTER ACTIE VAN HET JAAR 06: 'Wanneer je hoort dat je vader kanker heeft ben je overrompelt en onvoorbereid. Behalve het verdriet is het ook de onzekerheid. Heeft hij nog een week, nog een jaar of misschien wel langer? Wat kun je verwachten. Bij mijn vader kwam de ziekte als een totale verassing voor hemzelf en zijn omgeving. Na een behandeling in een lokaal ziekenhuis is hij onder behandeling gekomen van het AVL.

Vanaf de eerste dag hebben wij ons verbaasd over de positieve sfeer in dit ziekenhuis, de warmte die er vanuit gaat. De mensen die in dit ziekenhuis werken maken het verschil. Ondanks de strakke organisatie en planning die nodig is voor de bestralingschema', blijft de benadering persoonlijk. De gesprekken zijn open, de informatie is helder en als genezing niet mogelijk is er dezelfde gedrevenheid in pijnbestrijding. Omdat de financiële middelen vaak worden aangewend voor het onderzoek naar kanker, is er niet veel geld beschikbaar voor alle andere belangrijke zaken rondom de ziekte. Het AVL verzet zoveel goed werk en maakt voor mijn vader het verschil.

Dankbaarheid voor die mensen en dat ziekenhuis wil ik ook namens mijn vader graag omzetten in een actie waardoor iedereen die in aanraking komt met kanker ook in de toekomst kan rekenen op dat speciale ziekenhuis.'


1) Hoe de banner te plaatsen leest u op: www.actievanhetjaar.nl/index3.php


---