2e Persbericht van dinsdag 28 november 2006

Eindhoven, 28-11-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend rond 6.30 uur op het Floraplein een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politieman reed buiten diensttijd op de Leenderweg. Hij zag dat twee personen, met drie fietsen, zich verdacht gedroegen. Toen de agent uitstapte en de mannen aansprak, rende één van hen hard weg. De tweede man is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man gewond bij verkeersongeval

Dinsdagochtend heeft op het floraplein een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 51-jarige man uit Valkenswaard reed met zijn bromfiets over een rotonde. Op deze rotonde is het niet toegestaan te rijden voor fiets- en bromfietser. Een 51-jarige automobilist uit Someren wilde vanaf de Leenderweg de rotonde oprijden. Hierbij zag hij de bestuurder van de bromfiets over het hoofd waardoor een botsing ontstond. De bromfietser is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Eindhoven: Politie houdt illegale plakker aan

Dinsdagochtend rond 10.30 uur is een 26-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Stadswachten betrapten de man toen hij op Het Stationsplein illegaal posters plakte. Zij waarschuwden de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zijn plakspullen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: 103 bekeuringen bij snelheidscontrole

Op de Wolvendijk heeft de politie dinsdagochtend tussen 8.30 uur en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 126 voertuigen zijn gecontroleerd. Hiervan kregen 50 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid is 98 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Ook op de Stationsweg is gecontroleerd tussen 12.15 uur en 13.45 uur. Hier zijn 150 voertuigen gecontroleerd en kregen er 53 een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u. De maximum toegestane snelheid is 50 km/u.

Eindhoven: Politie houdt brom/snorfietscontrole

Dinsdagochtend heeft de politie tussen 7.30 uur en 11.15 uur in de Karel Grotelaan een brom/snorfietscontrole gehouden. Er zijn 72 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 29 een bekeuring kregen:
- te hoge constructiesnelheid (17)

- geen kentekenbewijs kunnen tonen (6)

- geen gele en oranje vlakken (2)

- geen kentekenplaat (1)

- geen bromfietscertificaat (1)

- plaats op de weg (1)

- geen verzekering (1)

Helmond/Deurne: Politie houdt vierde verdachte schietincident aan

Dinsdagochtend rond 5.00 uur heeft de politie in zijn woning in Deurne een 54-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op 17 september van dit jaar op de Breitnerlaan in Helmond. Hierbij werd een 44-jarige Helmonder in zijn arm geschoten. Hiervoor werden eerder al drie verdachten aangehouden (zie 2e persbericht van 21 november en 2e persbericht van 27 november). De verdachte is in verzekering gesteld. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Deurne: Man gewond bij eenzijdig ongeval

Maandagavond is omstreeks 19.00 uur op de Snoertsebaan een 18-jarige Belg gewond geraakt. De man was inzittende bij een 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Deze automobilist verloor in een bocht de macht over het stuur. Daardoor botste hij tegen een lantaarnpaal. De Belg is met een verbrijzelde elleboog naar het ziekenhuis vervoerd. Het kentekenbewijs van de bestuurder is ingenomen.

Deurne: 11 bekeuringen bij verkeerscontrole

Tussen 10.30 uur en 12.00 uur heeft de politie in de Fabriekstraat een verkeerscontrole gehouden. 85 voertuigen zijn gecontroleerd, waarvan er elf een bekeuring kregen. Tien verbalen zijn geschreven voor het niet dragen van een autogordel, één is uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Waalre: Politie houdt snelheidscontrole

Dinsdagochtend heeft de politie tussen 9.00 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Eindhovenseweg. Er zijn 2754 voertuigen gecontroleerd, waarvan 413 bestuurders een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 96 km/u , terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Beek en Donk: 13 bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.15 uur op de Lieshoutseweg een snelheidscontrole gehouden met een lasergun. Er zijn 13 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u. De maximaal toegestane snelheid is 50 km/u.

Naar boven
Laatst gewijzigd 28-11-2006 16:24 | © Politie Brabant Zuid-Oost