Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 28-11-2006

TILBURG, 28 november 2006

Berovingen hoog bejaarde slachtoffers opgelost

TILBURG / HAARLEM - Het politieteam Tilburg Noord heeft in samenwerking met de politie Haarlem een 29 jarige Amsterdammer aangehouden, die verdacht wordt van de gewelddadige beroving van een hoog bejaarde vrouw. Op 20 september 2006 wist een man met een smoes de woning van een 87 jarige vrouw, aan de Brucknerlaan te Tilburg binnen te dringen. Hij deed zich voor als medewerker van de Postbank. Onder dwang bemachtigde hij de pinpas en pincode van het slachtoffer. Voor dat hij vertrok uit de woning heeft hij het slachtoffer op hardhandige wijze opgesloten in de boilerkast van haar woning. Het slachtoffer werd hulpeloos achtergelaten en kon na enkele uren door een verontrust familielid worden bevrijd. Het slachtoffer raakte licht gewond.

Na de bevrijding is de politie gealarmeerd en is onmiddellijk een groot rechercheonderzoek gestart. Hieruit bleek dat de dader kort na zijn vertrek uit de woning met de buit gemaakte pinpas de rekening van het slachtoffer had geplunderd. Hij heeft bij diverse banken gepind en voor een bedrag van 1000,- buitgemaakt.

Door het Brabants Dagblad, het televisie programma Bureau Brabant en door SBS 6 is aandacht geschonken aan deze ernstige vorm van diefstal. Daarbij werd een foto vertoond van de vermoedelijke dader. Lezers en kijkers hebben gereageerd. Gedupeerden hebben zich gemeld en ook werd de aandacht gevestigd op een uit Amsterdam afkomstige man.

Het rechercheonderzoek maakte duidelijk dat deze dader landelijk meerdere soortgelijke diefstallen heeft gepleegd. In onze regio wordt hij onder andere in verband gebracht met een diefstal van pinpas en pincode van een 85 jarige vrouw uit Waalwijk. En in Tilburg heeft hij nog slachtoffers gemaakt aan het Steve Bikohof en de Tafelbergstraat. Bij het laatste adres werd een 82 jarige tilburgse vrouw het slachtoffer

Begin november 2006 werd de verdachte door de politie in Haarlem aangehouden. Hij bleek bij zijn aanhouding in het bezit te zijn van een pinpas van het 82 jarige slachtoffer uit Tilburg. Inmiddels is het onderzoek in samenwerking met de politie in Haarlem afgerond en zal de dader zich bij de rechter in Amsterdam voor zijn daden moeten verantwoorden. Alle slachtoffers is slachtofferhulp aangeboden.

Auteur: Desiree Brabers