Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 28 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 28-11-2006

Met onder meer: zwaar gewond, puntmuts en veelpleger aangehouden

Doorrijder

Purmerend, vrijdag 24 november 2006, 08:00 uur.

De politie is op zoek naar een bestuurder van een zwarte Peugeot 206 personenauto die zou zijn doorgereden na een aanrijding met een fietser. Een 13-jarige jongen vertelde maandag op het politiebureau dat hij vrijdagochtend rond acht uur was aangereden. Op de Dr. J.M. den Uijllaan ging hij op zijn fiets in de richting van de Van IJsendijkstraat. Uit tegenovergestelde richting kwam de zwarte auto die linksaf het Doplaantje in reed. Door de aanrijding belandde de jongen op de motorkap. De automobilist, een negroïde man van ongeveer 30 jaar oud, stapte uit, schold de jongen uit en ging er vervolgens snel vandoor. De jongen werd door een omwonende naar een arts gebracht die hem heeft behandeld omdat een schouder uit de kom lag. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Purmer via 0900-8844.

Zwaar gewond

Oostzaan, zondag 26 november 2006, 11:17 uur.

De politie heeft een 26-jarige man uit Oostzaan aangehouden als verdachte van zware mishandeling. Na een melding troffen agenten in een woning aan de Lisweg de 53-jarige bewoner aan met een zwaar bebloed hoofd. De man vertelde dat hij was mishandeld door de 26-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en vandaar naar een oogkliniek. Daar werd geconstateerd dat er sprake is van zeer ernstig oogletsel en drie gebroken ribben. Het slachtoffer was al aan één oog blind en zal nu ook het licht in het andere ook moeten missen. De verdachte werd kort na de mishandeling in zijn woning aangehouden, in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. De aanleiding tot de mishandeling is nog in onderzoek.

Hand geplet

Wormerveer, maandag 27 november 2006, 14:46 uur.

Bij een bedrijf aan de Handelsweg is een 44-jarige man uit Den Helder gewond geraakt bij werkzaamheden aan een drukpers. De man kwam door onbekende reden met de gehandschoende linkerhand tussen persrollen waardoor zijn hand werd geplet. Vier vingers bleven achter in de handschoen en de man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de naleving van de veiligheidsvoorschriften.

Inbraak woning

Monnickendam, dinsdag 28 november 2006, 10:12 uur.

In een woning aan de Lameroen werd tussen maandagmiddag en dinsdagochtend ingebroken. Men is binnengekomen door het vernielen van een hor in een raam op de bovenverdieping. Om zo hoog te komen werd bij de buren een ladder 'geleend'. De gehele woning werd doorzocht en een stopwatch, een gouden ketting en een geldbedrag worden vermist. Eén van de buren heeft maandagavond tussen negen en tien uur gestommel gehoord maar daar verder geen aandacht aan besteed. De afdeling Forensische Opsporing van de politie stelt een sporenonderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Monnickendam via 0900-8844.

Tweede autokraker aangehouden

Purmerend, dinsdag 28 november 2006, 06:00 uur.

De politie heeft dinsdagochtend een 15-jarige Zaandammer van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van een autokraak op de Port Saidweg. Al eerder was een 18-jarige plaatsgenoot van de verdachte aangehouden. Hij werd na een melding van de auto-eigenaar op de Port Saidweg aangehouden. De eigenaar was wakker geworden door het alarm van zijn auto.

Puntmuts

Zaandam.

Tijdens het project Puntmuts wordt door agenten in burger en uniform extra gesurveilleerd in het winkelcentrum in Zaandam. Zondag werd tijdens de braderie en koopzondag vooral een groep van vijf Oost-Europeese mannen in de gaten gehouden. De mannen gedroegen zich verdacht en hadden opvallend veel aandacht voor tassen van winkelende vrouwen. Ondanks langdurig schaduwen kon geen van de mannen betrapt worden op een strafbaar feit. Maandagmiddag werd een 14-jarig meisje uit Wormer aangehouden toen zij op de Gedempte Gracht een armband zonder te betalen meenam de winkel uit. Bij een schoenenwinkel waren twee verdachten weggerend na diefstal van één of meerdere paren schoenen. Op signalement kon op het Ankersmidplein een 16-jarige Amsterdamse en een 18-jarige Zaandamse worden aangehouden. De jongste bekende de diefstal en een 17-jarige Amsterdammer die iets met de diefstal te maken zou hebben zal nader worden gehoord. De vrouw uit Zaandam zei niets van de diefstal te weten. In een supermarkt aan de Oostzijde werd een man uit Oost-Europa aangehouden met niet afgerekende goederen. Hij werd met behulp van een tolk gehoord en met een dagvaarding om te verschijnen voor de rechter heengezonden.

Tien procent te snel

Zaandam, 27 november 2006.

Op de Hoofdtocht werd van 14.30 tot 16.20 uur een snelheidcontrole gehouden. In totaal werd de snelheid van 1545 bestuurders gemeten. Tien procent van hen reed te snel en werd op de foto gezet. Eén bestuurder haalde met 103 km per uur de hoogste snelheid. Ter hoogte van de controle geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur.

Snelheidcontrole

Wormerveer, 27 november 2006.

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) werd een snelheidcontrole gehouden. De radarauto registreerde tussen 14.20 en 16.40 uur 51 overtredingen. In totaal werden er 2240 bestuurders gecontroleerd.

Valse naam

Purmerend, maandag 27 november 2006, 20:35 uur.

De politie heeft bij een verlichtingscontrole op de Purmerweg een fietser aangehouden die een valse naam en geboortedatum had opgegeven toen hij een bekeuring zou krijgen omdat hij zonder licht reed. Omdat hij geen legitimatie bij zich had en zijn opgegeven naam niet kon spellen werd hij meegenomen naar het politiebureau. Nadat zijn moeder de legitimatie van de 14-jarige jongen had getoond mocht hij met bekeuringen het bureau verlaten.

Veelpleger aangehouden

Purmerend, dinsdag 28 november 2006, 12:18 uur.

De politie heeft in een supermarkt aan de Poelstraat een 49-jarige veelpleger uit Purmerend aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De man was met goederen onder zijn kleding verstopt voorbij de kassa gelopen zonder af te rekenen. Bij de aanhouding door de winkelchef vielen twee flessen champagne onder zijn trui vandaan. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Hij zal worden voorgeleid bij de rechter commissaris.