Gemeente Amsterdam



Burgemeester opent De Nieuwe Akbar

28 november 2006
-
Dieke Cornelissen

Afgelopen zaterdag was Burgemeester Cohen aanwezig bij de oplevering van De Nieuwe Akbar. Dit renovatieproject van woningcorporatie Far West is één van de eerste afgeronde projecten in het kader van de vernieuwing van de Westelijke Tuinsteden.

De Nieuwe Akbar is om twee redenen een bijzonder project. Journalist en programmamaker Felix Rottenberg bracht vijf jaar geleden de malaise van de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer in kaart in zijn documentaireserie De Akbarstraat. Daarnaast was De Nieuwe Akbar de plek waar de Amsterdamse real-life soap West Side van AT5 zich grotendeels afspeelde.

De burgemeester in gesprek / fotograaf Anton van Daal

Real-life soap West Side

Als verassing voor de bewoners had Burgemeester Cohen de acteurs van West Side meegenomen naar de feestelijke opening van De Nieuwe Akbar. De acteurs zongen de titelsong van de soap, genaamd "Respect", en deelden samen met de Burgemeester DVD's van West Side uit aan de bewoners. De toekomstige bewoners kregen zo de kans om acteurs te ontmoeten.

De acteur Cohen

West Side loopt nog tot en met de week van 18 december. Volgende week zal de burgemeester een rolletje spelen in de soap. Hij opent dan ook De Nieuwe Akbar in de serie. Werkelijkheid en fictie komen zo samen!