Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 28-11-2006

Bedreiging/belediging

Den Bosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op het Stationsplein een 38-jarige man aangehouden voor belediging en bedreiging van een agent en verzet bij zijn aanhouding. De man was onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch.

Huiselijk geweld

Den Bosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige man uit Rosmalen in de woning van zijn vriendin aangehouden voor huiselijk geweld. De 39-jarige vrouw uit Den Bosch deed aangifte van mishandeling. De verdachte is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch.


-----

Den Bosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 26-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 47-jarige moeder met de dood bedreigd hebben. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man beroofd van auto

Rosmalen Maandagavond is een 46-jarige man uit Rosmalen van zijn auto beroofd. De man kwam rond 20.00 uur met zijn auto aan in de Leeuwerikborch in Rosmalen. Toen hij uitstapte werd hij door werd hij door een man met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd. Onder bedreiging moest de man zijn auto afgeven. De onbekende man trok het slachtoffer uit de auto en is met de auto weggereden. Later is de auto uitgebrand terug gevonden in de omgeving van Bruchem. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Twaalf aanhoudingen in hennepknipperij

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen zijn 12 personen aangehouden in een hennepknipperij. Bij de politie was informatie dat in een woning aan de van Lennephof in s-Hertogenbosch een hennepknipperij zou zijn. Dinsdagmorgen werd bij de woning gecontroleerd. In de woning bleken 12 personen, 4 mannen in de leeftijd van 36 tot 73 jaar uit s-Hertogenbosch en 8 vrouwen in de leeftijd van 35 tot 51 jaar uit Eindhoven, Amersfoort en s-Hertogenbosch aanwezig. Een tiental was bezig te zijn met het knippen van hennep. Alle personen zijn aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Door een medewerker van het energiebedrijf werd vastgesteld dat de elektrameter was gemanipuleerd. Ook hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autos gestolen bij woninginbraak

Helvoirt In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Hazelaar in Helvoirt. Een keukenraam werd opengebroken waardoor men binnen kon komen. Vanuit de woning werden verschillende dingen gestolen, zoals cds en kleding. Ook werden van twee autos de autosleutels gestolen. Met de sleutels werden de bij de woning geparkeerd staande autos, een zwarte Opel Astra met het kenteken 82-RN-FF en een zilvergrijze Peugeot 307 met het kenteken 98-PH-BS, gestolen.

Jongens betrapt bij afsteken vuurwerk

Uden Maandagmiddag zijn vier jongens van 12 en 13 jaar uit Uden betrapt toen ze op het Kleinveld in Uden vuurwerk aan het afsteken waren. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt en het vuurwerk is in beslag genomen.

Aangehouden voor inbraak

Veghel Maandag zijn twee mannen, 31 en 33 jaar uit Veghel, aangehouden. Ze werden in de vroege ochtend gecontroleerd op de Burgemeester de Kuyperlaan in Veghel. Ze hadden een tas met gereedschap en huishoudelijke artikelen bij zich en een bromfiets. Uit onderzoek is gebleken, dat spullen die in de tas zaten eerder gestolen waren vanaf een bedrijf aan de Burgemeester de Kuyperlaan. De twee mannen zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Illegale vreemdelingen

Heeswijk Dinther Maandagmorgen is een controle gehouden bij een bedrijf in Heeswijk Dinther. Bij de controle, die werd uitgevoerd door politie, belastingdienst en arbeidsinspectie, werden twee Chinese mannen, 35 en 41 jaar, aangetroffen. Ze konden niet aantonen legaal in Nederland te verblijven. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten. Mochten ze illegaal in Nederland verblijven, dan zullen ze zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

Oss Maandagmiddag is een 22-jarige man uit Megen bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Hij reed op een motor over de Macharenseweg in Oss. In een bocht in die weg is hij onderuit gegaan met zijn motor en tegen een lantaarnpaal terecht gekomen. De man is met een gebroken bovenbeen overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Jongens aangehouden voor diefstal

Oss Maandagavond zijn drie jongens, 14,15 en 15 jaar uit Oss aangehouden. Ze werden op een bedrijfsterrein aan de Gasstraat Oost door een beveiligingsmedewerker betrapt toen ze twee brandblusser wegnamen. Tegen de drie jongens is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden.

Hennepkwekerij aangetroffen

Geffen Dinsdagmorgen is in een schuur achter een woning aan de Veldstraat in Geffen een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de politie was informatie bekend dat er een hennepkwekerij zou zijn. In de schuur troffen de politiemensen zon 100 hennepplanten, lampen en kweektoebehoren. De planten, kweek- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek buiten de meter om te zijn betrokken. De bewoners, een man en een vrouw van 44 jaar, zijn inmiddels verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. In de woning waren een aantal vuurwapens aanwezig. Hiervoor had de bewoner een vergunning. Daar er een overtreding van de opiumwet is, zijn de wapens ingenomen en zal mogelijk een voorstel worden gedaan tot intrekking van de vergunning.