Gemeente Hellendoorn


Eenmalige uitkering ter compensatie energielasten

564 Minima in de gemeente Hellendoorn kunnen in december van dit jaar rekenen op een eenmalige uitkering van 79 euro. De rijksoverheid heeft de gemeente 45.000 euro beschikbaar gesteld voor minima, ter compensatie van de gestegen energielasten.
De Hellendoornse minima hoeven geen aanvraag in te dienen. Ze krijgen het geld uiterlijk half december op hun bankrekening gestort.

Het kabinet heeft op 9 december 2005 besloten om in het kader van de compensatie van de hoge energierekening de minima tegemoet te komen. Hiervoor is 70 miljoen beschikbaar gesteld. De helft van het geld gaat naar de bijzondere bijstand. Hellendoorn heeft een bedrag ontvangen van ⬠45.000. Tijdens de raadsvergadering van december 2005 is door de raad het verzoek gedaan om in overleg met het Cliëntenplatform een voorstel voor te bereiden over de besteding van dit geld en dit ter kennisname te laten komen van de raad. Op 23 februari 2006 heeft overleg plaatsgevonden met het Cliëntenplatform. Zij adviseren over te gaan tot het toekennen van een eenmalige uitkering aan alle minima met een inkomen tot 115%.
De doelgroep minima tot 115% bestaat uit iedereen die in 2006 gebruik heeft gemaakt van de minimaregelingen van de gemeente Hellendoorn. Dit kan zijn declaratiefonds, schoolfonds of het fonds duurzame gebruiksgoederen.