Provincie Drenthe


---

Provinciehuis Westerbrink 1 Assen Assen, 28 november 2006 Week 48 Postbus 122 9400 AC Assen

GS-besluiten

Wijziging jaarprogramma Kompas 2006 Jaarlijks wordt voor het Kompas voor het Noorden (het Kompas) een jaarprogramma gemaakt en wordt geld voor het Kompas beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken. GS stellen PS voor in te stemmen met een wijziging in de programmering, omdat het aanbod van projecten afwijkt van wat eerder was voorzien.

Veranderingsvergunning maatschap Bosma te Zuidvelde GS-besluiten GS-besluiten GS-besluiten Mede op basis van zienswijzen van omwonenden hebben GS de milieuvergunning van maatschap Bosma aan de Peesterweg in Zuidvelde aangepast. De vergunning van het akkerbouwbedrijf was in handen van de gemeente, maar is onder het gezag van de provincie Drenthe gekomen vanwege de bouw van een bio-ethanolinstallatie en het toepassen van covergistingsproducten in de mestvergister. In de voorschriften van de vergunning zijn mede op basis van de zienswijzen duidelijke geurvoorschriften opgenomen.

Landinrichting Schoonebeek GS hebben de tweede uitvoeringsmodule van het landinrichtingsproject Schoonebeek vastgesteld. Daarin zitten voornamelijk maatregelen, gericht op een verbetering van de landbouwkundige structuur. De module, waarmee een bedrag is gemoeid van 730.000 euro, loopt van 2006 tot en met 2009.

Convenant inpassing aanbod jeugdzorg Het college van gedeputeerde staten heeft ingestemd met het ondertekenen van een convenant voor inpassing van het aanbod van Stichting Leger des Heils Welzijns en Gezondheidszorg, Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn, William Schrikker Stichting Pleegzorg en Stichting Joods Maatschappelijk werk in het stelsel van jeugdzorg. Dit convenant, dat voorgelegd wordt aan alle provincies, betekent dat de provincies zich verklaren gezamenlijk verantwoordelijk te voelen voor de financiering van bovengenoemde instellingen. Voorheen werden deze gefinancierd door de rijksoverheid. Met de inwerkingtreding van de Wet op de jeugdzorg kwam hieraan een eind.

Startnotitie N33 vastgesteld Het college heeft de startnotitie voor de tracé/m.e.r.-procedure vastgesteld. De procedure is nodig voor de aanpak van de weg. De regio heeft zich jarenlang ingezet voor verdubbeling van de onveilige weg. De rijksweg heeft een belangrijke functie in de regio. De provincie Drenthe is samen met Groningen en het rijk initiatiefnemer. Voor de startnotitie geldt een wettelijke inspraaktermijn van zes weken. Iedereen kan dan aangeven wat volgens hen moet worden GS-besluiten GS-besluiten GS-besluiten


---

onderzocht om zicht te krijgen op de beste oplossing van het bestaande probleem. De termijn start op donderdag 30 november a.s. Op 18 december organiseert Rijkswaterstaat samen met de provincie een informatieavond in Rolde.

Kleinschalige maatregelen in Hoogersmilde Het college heeft besloten om beperkte aanpassingen te doen in de verkeerssituatie in Hoogersmilde. Met name de passage over de brug wordt door inwoners van Hoogersmilde als onveilig voor fietsers ervaren. In overleg met Dorpsbelangen is uiteindelijk besloten om de aanpassingen te beperken tot het verwijderen van de afslaande rijstrook op de brug en verbetering van het overzicht. Dat is te lezen in een brief aan Dorpsbelangen Hoogersmilde.

Beantwoording statenvragen Gedeputeerde staten hebben de vragen beantwoord van: ­ Drents Belang over diverse watertaken van de provincie, waterschappen en de Waterleidingmaatschappij Drenthe, ­ de OPD over de muskusrattenbestrijding.

Mededeling; Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Noot voor de redactie (