KNHS


KNHS Equitop Myoplast Trainersseminar 2007: van binnen naar buiten! 28/11/2006

ERMELO (KNHS) - Met KNHS-instructeur Johan Hamminga en gastinstructeur Frenk Jespers verzorgt Jean Bemelmans op vrijdag 20 januari het jaarlijkse Trainersseminar in het KNHS-centrum Ermelo.

"De beslissende kwaliteit van een paard zit in zijn hoofd. Op de laatste wereldkampioenschappen had misschien 60% van de deelnemende paarden de fysieke mogelijkheden om in de buurt van de medailles te komen. Maar de psyche brengt uiteindelijk de titels!" Aan het woord is Jean Bemelmans (57), de gelauwerde trainer van het Spaanse team dat WK-brons won in Jerez 2002 en Olympisch zilver in Athene 2004. Natuurlijk is het aan instructeurs om als eerste correcte bewegingen en het correcte gaan te leren herkennen. Het correcte gaan in de gangen stap, draf en galop te beginnen met het jonge paard, staat dan ook centraal in het ochtendgedeelte met KWPN-man Frenk Jespers. "Maar de kleuterschool voor onze jonge paarden waarbij wij recht doen aan hun natuur, hun voelen, hun normale gedragingen, is bij al die technische kennis van het correcte gaan minstens zo belangrijk", benadrukt Jean Bemelmans.

Daarom deze keer als thema voor het KNHS Equitop Myoplast Trainersseminar: van binnen naar buiten. Trainen begint met het paard te nemen zoals het is. Dat is het uitgangspunt. Van daaruit wordt gewerkt aan een fijne ontwikkeling tot sportpaard. Tot een zich prettig voelend sportpaard, wel te verstaan!

Het KNHS Equitop Myoplast Trainersseminar is bedoeld voor trainers en instructeurs. Dankzij ondersteuning door sponsor Boehringer Ingelheim die producent is van Myoplast, een specifiek spiervoedingssupplement voor bijvoorbeeld topsportpaarden en paarden na blessures, is de aankleding dit jaar volledig veranderd. Bovendien wordt de dag geopend met een boeiende lezing door een veterinair.

Opgeven kan via e-mail opleidingen@knhs.nl of per telefoon 0577-40 82 63. Wacht niet te lang, want het aantal toegangsplaatsen is beperkt. De kosten bedragen 65,= per persoon.