Politie Gelderland-Zuid

Let op uw nachtslot

District De Waarden, 28-11-2006 o Het woninginbrakenteam van politiedistrict De Waarden signaleert een toename van inbraken bij woningen, waarvan de toegangsdeur niet op het nachtslot zit. Voorkomen is weer beter danaangifte doen na een geslaagde inbraak.

De afgelopen maanden is tientallen keren ingebroken in woningen waarvan de bewoners de deur wel dicht hadden gedaan, maar niet op het cilinderslot. De inbraken vonden verspreid in Rivierenland en de Bommelerwaard plaats. Uit de analyse van deze inbraken door dit politieteam bleek het volgende.
Bewoners hebben de deur op de knip gedaan maar niet de sleutel in het cilinderslot omgedraaid. De inbreker is toch de woning binnengekomen door een gaatje te boren onder deze deurknip. Met zijn inbrekersgereedschap kon vervolgens toch de deur van buitenaf geopend worden.

Preventietip
Het woninginbrakenteam is een permanent rechercheteam dat zich richt op woninginbrekers. Via analyse en het samenbrengen van informatie probeert de politie de daders te achterhalen en aanhouden. Maar we kunnen het niet allen. Ook u kunt uw maatregelen nemen om een inbraak te voorkomen. Een goede manier om deze vorm van inbraak voor te zijn is om de deuren van uw woning naast de deurknippen, ook af te sluiten met het nachtslot. Kijk voor meer informatie op deze politiesite onder Preventie.

SMS Alert
Vandaag wordt door de politie via de service SMS Alert deze preventietip verzonden naar aangemelde bezitters van een mobiele telefoon. Sinds de start van deze service begin november, hebben zich ruim 1800 personen aangemeld. Meer informatie hierover vind u op deze site in de special SMS Alert. (01)