Ingezonden persbericht


Persbericht

Kruistocht in Spijkerbroek nu ook als download game verkrijgbaar

Haarlem - Mindscape biedt vanaf vrijdag 1 december 2006 de PC game Kruistocht in Spijkerbroek als download aan. De game is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thea Beckman en de onlangs verschenen film.

In de game sta je in de schoenen van Dolf en dien je allerlei problemen op te lossen die je als aanvoerder van deze Middeleeuwse kinderkruistocht kan tegenkomen. In zes totaal verschillende levels help je zoveel mogelijk kinderen van je eigen leeftijd om veilig in de havenstad Genua aan te komen. Belangrijk hierbij is dat je ervoor zorgt dat ze niet door slavenhandelaren ontvoerd worden, of terecht komen in een onzinnige oorlog.

In de game moet de speler rovers verslaan en gevangen genomen kinderen bevrijden en mag geen enkel kind honger hebben. Je voorziet de kinderen van eten door bessen te plukken, vissen te vangen en door op fazanten te jagen. Een andere uitdaging is dat je in een Middeleeuwse stad met euro's brood moet kopen. Onthoud bovendien de aanwijzingen uit het boek van Thaddeus goed, want om het vertrouwen van de kinderen te winnen, heb je die informatie hard nodig.

Gewapend met kennis uit de 21e eeuw leer je van alles over de Middeleeuwen en de Kruistochten. Door dit spel te spelen, zul je ervaren hoe het leven 800 jaar geleden was. Je belandt in een avontuur om nooit te vergeten!

Bioscoop succes

De film Kruistocht in Spijkerbroek van Ben Sombogaart, naar het beroemde Nederlandse boek van Thea Beckman is sinds woensdag 15 november in heel Nederland te zien. Met een Box Office cijfer van bijna E 400.000 (exclusief woensdag 15 november ruim E 350.000) en een bezoekersaantal van bijna 60.000 was de film de best bezochte film van het afgelopen weekend. De film kwam dan ook binnen op nr 1 van de Top 20 van best bezochte films.

Kijk voor meer informatie over de game en de film op: www.kruistochtinspijkerbroekdefilm.nl

-- Einde Persbericht --