Ingezonden persbericht


Orange lanceert UMTS met live TV, video, muziek en nieuws op mobiele telefoon en laptop

Den Haag, 28 november 2006 - Vanaf vandaag introduceert Orange UMTS telecomdiensten voor consumenten en zakelijke gebruikers via haar landelijke mobiele netwerk. Hiermee kunnen klanten altijd en overal snel en makkelijk internetten, e-mailen, videobellen en video kijken op hun mobiele telefoon of laptop. Dit is mogelijk door de hoge snelheid van het dataverkeer via UMTS, dat veel sneller is dan het huidige mobiele GSM-netwerk. Uiteraard kan men met UMTS ook bellen, sms'en en mms'en.

Muziek, tv, nieuws en entertainment op telefoon en laptop Orange begint direct vanaf de introductie van UMTS met een breed pakket aan producten en diensten dat optimaal gebruik maakt van de hoge datasnelheid. Voor consumenten biedt Orange videobellen, televisiekijken en videoclips downloaden op hun mobiele telefoon. Via Orange World TV zijn nu 9 nationale en internationale tv-zenders te bekijken en dit aanbod wordt binnenkort uitgebreid. Daartoe behoren ondermeer nieuwszenders als BBC World en EuroNews, en entertainment van Cartoon Network en Fashion TV. Orange World TV biedt ook video-on-demand en honderden te downloaden videoclips. Orange heeft ook een pakket UMTS-diensten voor de zakelijke markt. Daartoe behoren internetten en e-mailen plus mobiele toegang tot het bedrijfsnetwerk en per video vergaderen. Ook het razendsnel versturen en ontvangen van grafische bestanden zoals afbeeldingen en foto's is mogelijk.

Voor Orange UMTS hebben gebruikers een mobiele UMTS-telefoon nodig met een zogeheten UMTS-simkaart, voor de laptop is een UMTS-Mobile Office Card nodig.

Introductieperiode
Tot eind maart 2007 ontvangen abonnees gratis Orange World TV en berekent Orange het videobellen tegen hetzelfde tarief als een gewoon gesprek. Gedurende de introductieperiode rekent Orange voor drie maanden UMTS tijdelijk ¤ 19 (incl. btw) per maand en een 300 MB databundel. Dat is inclusief de Mobile Office Card voor de laptop (geschikt voor UMTS, GPRS en WiFi). Voor zakelijke gebruikers heeft Orange ook een introductie-aanbod bestaande uit drie maanden UMTS voor ¤ 40 (excl. btw) per maand en een 1 GB databundel. Dit is eveneens inclusief de Mobile Office Card. Kijk voor meer informatie op www.orange.nl.

De producten en diensten worden verkocht via de Orange shops.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Orange Nederland N.V.
Tel: +31 6 18010101
E-mail: pers.nlmb@orange-ftgroup.com

Hollander van der Mey/MS&L
Daniëlle Tamis
Tel: +31 70 354 90 00
E-mail: orange@hvdm.nl

Over Orange
Orange is het merk van de France Telecom Group, één van de meest vooraanstaande telecommunicatiebedrijven ter wereld, met 153 miljoen klanten op vijf continenten.

Op 30 september 2006 had de France Telecom Group 92,59 miljoen klanten voor mobiele communicatie en 12,09 miljoen klanten voor internetdiensten. In Nederland had Orange op 30 september 2006 2,01 miljoen klanten voor mobiele telefonie en 576.000 internetklanten.

In juni 2006 werd Orange het centrale merk voor producten en diensten op het gebied van mobiele communicatie, breedband en multiplay in Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Met geïntegreerde producten creëert Orange een wereld zonder technologische barrières waarin consumenten kunnen communiceren waar en wanneer zij dat maar willen.

Orange gelooft dat contact tussen mensen de wereld mooier maakt. En daarom brengt Orange de wereld van muziek dichterbij. Want muziek is communicatie. Muziek wordt alleen maar mooier als je het kunt delen met anderen.

Orange vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de samenleving waarin zij werkt. Sinds 2003 is Orange daarom partner van War Child, waarvoor zij onder andere de communicatie verzorgt in de voormalige oorlogsgebieden waar War Child actief is.

Meer informatie over Orange is te vinden op www.orange.nl.