Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man en vrouw aangehouden na uit de hand gelopen ruzie
Publicatiedatum: 28-11-2006 14:40:39

Arnhem - Na een uit de hand gelopen ruzie tussen een 31-jarige man en een 32-jarige vrouw, beiden uit Arnhem, heeft de politie beiden aangehouden wegens mishandeling. Beiden waren ook gewond geraakt. De twee bleken elkaar te kennen en hadden na cafébezoek ruzie gekregen in de woning van de vrouw in de Arnhemse wijk Spoorhoek. Daarbij zouden beiden over en weer geslagen hebben. Gewaarschuwde agenten troffen even later de man buiten op straat aan. De man bleek bloedende wonden aan zijn gezicht te hebben en verklaarde door de vrouw te zijn geslagen. Nadat de agenten bij de vrouw het verhaal hadden aangehoord bleek zij echter ook door de man te zijn mishandeld. Beiden werden daarop meegenomen naar het politiebureau en voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (13) belandt in ziekenhuis na val van fiets
Publicatiedatum: 28-11-2006 14:39:14

Arnhem - Een dertienjarig meisje uit Arnhem is maandagochtend in het ziekenhuis beland na een val van haar fiets op de Slochterenweg in haar woonplaats. De Arnhemse fietste rond acht uur samen met een vriendinnetje over de Slochterenweg. Op een gegeven moment raakten de fietssturen van de meisjes in elkaar waarna ze vielen. De dertienjarige had daarbij haar voet verdraaid. Personeel van en gewaarschuwde ambulance hebben het meisje ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer (83) botst tegen lichtmast

Publicatiedatum: 28-11-2006 14:38:44

Arnhem - Op de Bontekoestraat in Arnhem is maandagochtend een 83-jarige Arnhemse automobilist tegen een lichtmast gebotst. De man was daarbij met de schrik vrij gekomen. De lichtmast werd echter compleet uit de grond gereden. De Arnhemmer had later tegenover de politie verklaard dat hij tijdens het rijden een black-out had gekregen. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Wel heeft de politie het rijbewijs van de Arnhemmer ingenomen en een rijvaardigheidsonderzoek gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfiets breekt door midden bij aanrijding

Publicatiedatum: 28-11-2006 14:38:07

Velp - Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de Arnhemsestraatweg ter hoogte van de kruising met de Daalhuizerweg, raakte de bromfiets zo zwaar beschadigd dat ze door midden brak. De bestuurster, een negentienjarige Arnhemse, was met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks één uur. De politie vermoedt dat de bromfietsster bij het oprijden van de kruising door rood was gereden. Van drankgebruik was niet gebleken, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte winkeldief na worsteling aangehouden

Publicatiedatum: 28-11-2006 14:37:36

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandagochtend op het St. Gangulphusplein een 41-jarige man uit die stad aangehouden wegens winkeldiefstal. Kort daarvoor had een worsteling plaatsgevonden tussen de Arnhemmer en winkelpersoneel, dat de Arnhemmer had betrapt. De man zou een blikje vis ter waarde van 0,95 euro in zijn kleding hebben gestopt. Vervolgens zou hij andere goederen hebben gepakt die hij bij de kassa wel afrekende. Toen hij aangesproken werd over het blikje vis zou de man het personeel hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen buiten de zaak twee personeelsleden en de Arnhemmer nog tijdens een worsteling aan. De Arnhemmer werd toen aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Na twee andere meldingen van winkeldiefstal heeft de politie maandag nog eens drie verdachten opgepakt. Op het Kruidenplein werd een 16-jarige Huissenaar betrapt nadat hij snoep en frisdrank zou hebben gestolen. De knaap werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Op het Velperplein hield de politie een 19-jarige Arnhemmer en een 18-jarige Zutphenaar aan wegens winkeldiefstal. De twee zouden volgens winkelpersoneel van een warenhuis een DVD uit de verpakking hebben gehaald waardoor die onverkoopbaar werd. Later bleek de DVD verdwenen. De twee werden aan de politie overgedragen. Bij de Zutphenaar werd ook nog GHB (harddrugs) aangetroffen). De twee zijn na verhoor weer vrijgelaten en hadden bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---