Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (28/11)

BREDA, 28 november 2006

Politie houdt drietal aan voor fietsendiefstal
BREDA: De politie heeft maandagmiddag drie verdachten aangehouden voor fietsendiefstal. Een getuige belde de politie dat hij had gezien dat drie personen op de Donk een fiets in een kofferbak stopte en daarna wegreden. De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld en trof de auto op de Slingerweg aan. De fiets was inmiddels uit de auto verdwenen maar de politie trof wel een fietstas aan die vermoedelijk afkomstig is van een andere fietsendiefstal. De politie heeft het drietal aangehouden en inverzekering gesteld. Het betreft een 47-jarige inwoner van Haarlem, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 19-jarige inwoonster van Rotterdam.

Man aangehouden voor diefstal koper
ETTEN-LEUR: Een 60-jarige inwoner van St. Willebrord is maandagmiddag door de politie aangehouden voor diefstal van koper. Bij de politie was een telefonische melding binnengekomen van een man die koper en elektriciteitskabels aan het verzamelen was. Bij controle bleek het te gaan om een man die twee zakken vol met koper en kabels bij zich had. Uit onderzoek bleek de koper afkomstig te zijn van een slooppand gelegen aan de Logieweg. De man had echter geen toestemming om de koper ongevraagd mee te nemen en is aangehouden. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
ETTEN-LEUR: Een uit de hand gelopen echtelijke ruzie heeft ertoe geleid dat de vrouw des huizes maandagmiddag voor nader onderzoek naar het ziekenhuis is gebracht. De man is door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. Hij is inverzekering gesteld. De vrouw heeft geen aangifte gedaan bij de politie. Voor nader onderzoek is de man ingesloten. De vrouw is na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis gegaan.
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Man rijdt tegen politieauto aan
BREDA: Maandagmiddag werd een onopvallende politieauto die voor het verkeerslicht stond licht geraakt door een personenauto die achter hen reed. Toen deze auto de politieauto inhaalde reed hij vervolgens tegen de linkerbuitenspiegel aan. De politieagenten die in het voertuig zaten hebben de man direct staande gehouden op de Beverweg. Direct bleek dat er een lucht van hennep in de auto hing en zagen de politieagenten een joint op de voorstoel liggen. Het is bekend dat het gebruik van verdovende middelen, waaronder het roken van een joint, de rijvaardigheid kan beïnvloeden. De man, een 52-jarige inwoner van Breda, is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een bloedproef is afgenomen. De officier van justitie zal beslissen of de man zijn rijbewijs terug krijgt.

Man aangehouden na vernieling slagbomen ziekenhuis
BREDA: Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden omdat hij de slagbomen van het parkeerterrein van het ziekenhuis had vernield. De man was boos omdat hij niet werd geholpen door het ziekenhuispersoneel ondanks verwondingen aan zijn voet. Om zijn boosheid te uiten had hij de slagbomen vernield, waardoor deze niet meer open konden. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Politie op zoek naar schennispleger
BREDA: De afgelopen twee weken zijn er bij de politie meerdere meldingen binnengekomen van een schennispleger op Lunetstraat. Maandagavond kwam de laatste melding bij de politie binnen. Één van de slachtoffers heeft maandag bij de politie aangifte gedaan. De incidenten hebben iedere keer plaats bij het tunneltje van de Lunetstraat nabij het NAC stadion. Een man wacht daar, op verschillende tijdstippen van de dag, zijn vrouwelijke slachtoffers met een ontbloot onderlichaam op en toont zijn geslachtsdeel aan passerende fietsers. De man is tussen de 30-40 jaar en heeft blond haar. Meestal is de man gekleed in een beige jas en een gebreide donkere muts. De politie is op zoek naar meerdere vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van schennis der eerbaarheid. Zij kunnen kontakt opnemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Nicolette Bovenhorst