Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom (28/11)

BERGEN OP ZOOM, 28 november 2006

Politie houdt man aan na aanrijding
ROOSENDAAL: Een 53-jarige inwoner van Roosendaal is maandag aan het einde van de middag aangehouden omdat hij een aanrijding had veroorzaakt en niet wilde meewerken. De man reed op de Voltastraat en verleende bij het oprijden van de Zwaanhoefstraat geen voorrang aan een bestelauto die bestuurd werd door een 21-jarige inwoner van Tholen. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 53-jarige man was in eerste instantie weggereden na de aanrijding maar was daarna toch terug gekomen. Bij onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man eerder dit jaar was ingevorderd omdat hij een aanrijding had veroorzaakt door medische redenen. De man is hierop meegenomen naar het bureau. Daar gedroeg de man zich danig vervelend dat hij uiteindelijk moest worden aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed
BERGEN OP ZOOM: Bij een routinecontrole op het Boerenverdriet heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 53-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto toen hij werd gecontroleerd door de politie. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Met een rijverbod van 3 uur is de man weer heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt snelheidscontrole
ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag op de Rijksweg A58 een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. De maximum toegestane snelheid bedraagt daar 100 km per uur. Tien bestuurders reden 30 km per uur te hard en zijn hiervoor bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 147 km per uur. Alle bestuurders zijn direct staande gehouden.

Ook werd er maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Antwerpseweg. Tussen 11.00 en 15.00 uur passeerden 1184 bestuurders de statische controle. Daarbij zijn er 8 overtredingen geconstateerd. Zij krijgen hiervoor een bekeuring thuisgestuurd.

Diefstal auto
OUDENBOSCH: Tussen vrijdagavond en maandagmiddag heeft er een diefstal plaatsgevonden van een personenauto van het merk Ford Escort kleur rood. De auto is voorzien van het kenteken ZT-35-VK.

BERGEN OP ZOOM: Vanaf een parkeerplaats aan de Holleweg is eveneens een auto gestolen. Dit keer gebeurde dit in de nacht van maandag op dinsdag tussen 02.00 en 02.30 uur. Het betreft een Toyota Starlet voorzien van het kenteken XT-63-RB.

In diezelfde nacht is eveneens een Toyota Starlet meegenomen vanaf de Plataanstraat. Het betreft hier personenauto voorzien van het kenteken SG-60-LS.
Alle autos zijn door de politie internationaal gesignaleerd.

Vrouw lichtgewond bij aanrijding
ROOSENDAAL: Een 72-jarige vrouw is dinsdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een fiets. Een 34-jarige bestuurster van een personenauto uit Roosendaal reed over de Kapellerlaan en wilde linksaf de van Beethovenlaan oprijden. Gekomen bij de fietsoversteekplaats zag zij de 72-jarige fietser, die op dat moment aan het oversteken was, over het hoofd waarna een aanrijding volgde. Het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Man pleegt vernielingen bij gemeente
RUCPHEN: De politie heeft dinsdag aangifte opgenomen van de gemeente Rucphen voor vernieling van inventaris van het gemeentehuis. Een man kwam dinsdagochtend bij het gemeentehuis verhaal halen over het feit dat hij uit zijn huis was gezet. Hij was het hier niet mee eens en draaide door. De identiteit van de man is bij de politie bekend. Hij zal later worden aangehouden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst