Gemeente Den Haag

november 2006
Werknemers sociale werkvoorziening gaan stadhuis en bibliotheek schoonmaken (28 november)

De gemeente Den Haag legt per 1 maart 2007 de schoonmaak van het stadhuis en de bibliotheek in handen van de afdeling Schoon Schip van de Haeghe Groep, de sociale werkvoorziening (SW). Op 1 maart 2007 loopt het contract af met het bedrijf dat nu het schoonmaakwerk doet. De gemeente grijpt die gelegenheid aan om meer banen te scheppen voor SW-werknemers, de zwakste groep op de arbeidsmarkt. Dat past in de opdracht die het college zichzelf bij aantreden heeft gegeven om iedereen te laten meedoen.
De Haeghe Groep heeft al bijna tweehonderd (fulltime) banen in de schoonmaak. Driekwart daarvan is aan de slag in gemeentelijke panden. Het streven van de sociale werkvoorziening is eind 2007 280 banen in de schoonmaakbranche te hebben. Zo kunnen bezuinigingen en teruglopende industriële werkzaamheden worden opgevangen. Verdere uitbreiding van het aantal banen in de schoonmaak voorziet de Haeghe Groep niet.
Tussen 2008 en 2010 lopen nog enkele contracten van de gemeente met schoonmaakbedrijven af. De Haeghe Groep wil ook daarin zoveel mogelijk gaan voorzien.