Gemeente Winterswijk


'Omruilronde' Winterswijkse containers gestart

27 november 2006

Winterswijk - Afgelopen week is er gestart met de zogenaamde 'omruilronde' van de containers in Winterswijk. In deze omruilronde worden de containers voorzien van permanente adresstickers en eventueel omgeruild voor een container van een ander formaat. Tot en met 15 november konden wijzigingen in het formaat of aantal containers worden doorgegeven. Tijdens de omruilronde worden ook eventuele extra containers afgeleverd.

Omruilen
Inwoners van Winterswijk ontvangen een brief thuis met daarbij een aantal stickers die op de huidige containers geplakt moeten worden. Vanaf 20 november moeten de containers met de stickers nog een keer aan de straat worden gezet. In de ontvangen brief staat de exacte datum vermeld, waarop de containers worden voorzien van permanente adresstickers en eventueel worden omgeruild voor een container van een ander formaat. De exacte datum kan per regio of wijk verschillen.

Slecht weer
Door de regen van de afgelopen weken is het mogelijk dat niet alle containers zijn voorzien van permanente adresstickers. Het natte weer bemoeilijkt het aanbrengen van de sticker. Wanneer de containers niet zijn voorzien van permanente adresstickers op de dag dat inwoners de containers aan de straat moesten zetten, wordt er een briefje in de bus gedaan met een nieuwe datum. Op deze nieuwe datum worden de containers dan alsnog voorzien van de permanente adresstickers en eventueel omgeruild voor een ander formaat indien aangegeven.

Belangrijke fase
De omruilronde is een belangrijke fase bij de invoering van het nieuwe afvalstoffenheffingsysteem. Inwoners ontvangen niet alleen de containers van hun keuze, maar ook worden de definitieve (en permanente) adresstickers op de containers aangebracht. Met name dit laatste is belangrijk, want zonder definitieve adresstickers worden de containers in de toekomst namelijk niet meer geleegd.