Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse in zee met zeven aanbieders huishoudelijke hulp

28 november 2006

ondertekening WMO

De Zorg en Welzijn Groep (ZWG) blijft in Spijkenisse ook vanaf 1 januari 2007, wanneer de Wmo in werking treedt, huishoudelijke hulp leveren. Mensen die nu al huishoudelijke verzorging van de ZWG krijgen, kunnen die gewoon houden als ze dat willen. Banenverlies, zoals dat elders in het land dreigt, is in Spijkenisse niet aan de orde.

De Wmo verplicht gemeenten om met minimaal twee zorgaanbieders te werken. De gemeente Spijkenisse heeft de huishoudelijke hulp Europees aanbesteed. Voor Spijkenisse staat kwaliteit van de hulpverlening voorop, dat dan ook een van de belangrijkste gunningscriteria is geweest. Naast de ZWG zijn nog zes andere aanbieders die prima kwaliteit leveren gecontracteerd, te weten Thuiszorg Rotterdam BV, Stichting Humanitas Thuiszorg en Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam, DAT Thuiszorg BV, Stichting Argos Zorggroep, Gouwe Zorg BV en De Stromen Opmaat Groep.

Overgangsregeling
De gemeente Spijkenisse komt met een overgangsregeling, zodat alle partijen rustig kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Wie nu een hulp via de ZWG heeft, kan die gewoon houden. Zij worden hierover persoonlijk door de gemeente Spijkenisse geïnformeerd. Door deze overgangsregeling komt de marktwerking stapsgewijs op gang.

De Wmo wordt op 1 januari 2007 ingevoerd. Gemeenten worden door deze ingrijpende wet verantwoordelijk voor veel nieuwe taken, waaronder huishoudelijke hulp. De gemeente Spijkenisse heeft de Europese aanbesteding van huishoudelijke hulp ook uitgevoerd voor de gemeenten Bernisse en Rozenburg. Deze twee gemeenten gaan in zee met dezelfde zeven zorgaanbieders. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 27 november hebben de gemeenten en zorgaanbieders de contracten ondertekend.

Voor meer informatie over de Wmo in Spijkenisse kunnen mensen terecht bij 't Spil, het Wmo-loket in Spijkenisse, P.J. Bliekstraat 4a. 't Spil is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur. tel. (0181)679682. Meer informatie staat ook op www.spilspijkenisse.nl