Unicef



Colombia: Caracol Radio geeft kinderen een stem 28 november 2006, New York - Elk jaar vindt in december de 'International Children's Day of Broadcasting' (internationale omroepdag voor kinderen) plaats. Op deze dag mogen kinderen en jongeren over de hele wereld meewerken aan radioprogramma's. Hierdoor hebben ze de kans hun mening te uiten over belangrijke onderwerpen.

Een jonge presentatrice bereidt zich voor op een radioprogramma op de Colombiaanse zender Caracol Radio. Foto: Unicef Colombia Een jonge presentatrice bereidt zich voor op een radioprogramma op de Colombiaanse zender Caracol Radio. Foto: Unicef Colombia

Caracol radio
De Colombiaanse zender Caracol Radio is een van de belangrijkste radiozenders in Latijns-Amerika. De afgelopen drie jaar heeft Caracol, met steun van Unicef, actief meegedaan aan de International Children's Day of Broadcasting(ICDB). En ook dit jaar is de zender van de partij. Een aantal leerlingen wordt uitgekozen en getraind voor diverse functies bij de radio.

De programmering hangt elk jaar af van het ICDB-thema. Voor 2006 is het thema : 'Unite for children, unite against aids.'

Groot publiek
De kinderen ervaren wat er allemaal komt kijken bij het maken van een radioprogramma. Hun stem wordt gehoord door bijna 40 miljoen mensen, tot in alle uithoeken van Colombia.

"In Colombia heeft radio een hoge penetratie, bijna net zo hoog als televisie", vertelt Dario Arizmendi van Caracol Radio. "En bijna 60 procent van onze bevolking is jonger dan 21 jaar."

Caracol Junior
"De filosofie van onze organisatie is om veel jonge mensen aan de programma's te laten meewerken en hen hun mening te laten verkondigen. Daar behalen we prachtige resultaten mee", aldus Dario Arizmendi. Als gevolg daarvan wordt in 2007 Caracol Junior gelanceerd.