Subsidie voor Quality Centre in Almere

Aan Quality Centre Holding B.V. is bijna 100.000 Euro subsidie toegekend als bijdrage voor de bouw van een Business Support Center op het bedrijventerrein Gooise Poort in Almere. Quality Centre is een totaalconcept waarbij diverse ondernemingen samenwerken en diensten aanbieden aan ondernemers op een bedrijventerrein. Daarbij kan gedacht worden aan kinderopvang, vergaderaccommodatie, lunch- en
maaltijdverstrekking, fysiotherapie, ARBO-diensten, bankzaken ed. Met de komst van Quality Centre worden 27 nieuwe arbeidsplaatsen gerealiseerd.

Naast de vestiging van het Business Support Center komt ook het hoofdkantoor van de groep Quality Centre in het pand aan de Gooise Poort. De verwachting is dat de komende jaren op diverse plaatsen in Nederland soortgelijke Business Support Centra zullen worden gerealiseerd. Deze centra zullen aangestuurd worden vanuit de Almeerse vestiging. De bouw van het pand is inmiddels in volle gang. Begin 2007 zal het Business Support Center geopend worden door de burgemeester Annemarie Jorritsma.

De MKB-regeling is een Europese subsidieregeling die speciaal bedoeld is voor grootschalige investerings-projecten in de provincie Flevoland. Quality Centre is een van de laatste projecten die in het kader van deze subsidieregeling een bijdrage krijgt. De regeling is inmiddels gesloten en er kunnen geen nieuwe aanvragen meer in behandeling worden genomen. Dit heeft te maken met het feit dat het Europese Programma ten einde loopt. De onderhandelingen voor een nieuw Europees Programma met de Europese Commissie en de ministeries zijn inmiddels in volle gang. Het is nog niet duidelijk of er weer een nieuwe MKB-regeling zal komen. Duidelijkheid hierover wordt pas verwacht aan het einde van dit jaar.