Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 november 2006

Brutale winkeldiefstal

Hengelo

Op maandag 27 november om 17.30 uur vindt een brutale diefstal plaats in een winkel aan de Holtersweg in Hengelo. Een medewerkster van deze winkel hoort het alarm van de winkel afgaan en loopt naar de uitgang. Daar treft zij een gezin (vader, moeder en 2 jonge kinderen) die de winkel wil verlaten. In de kinderwagen die zij bij zich hebben liggen allerlei spullen die afkomstig zijn uit de winkel en niet zijn afgerekend. Vader kiest eieren voor zijn geld en geeft de spullen terug. Moeder loopt met de kinderwagen en haar twee kinderen naar buiten. Op het moment dat het gezin buiten is bedenkt een andere medewerkster dat de kinderwagen van het gezin veel lijkt op de kinderwagen die in het magazijn staat. Ze vertrouwt de situatie niet en loopt naar het magazijn. Daar komt zij erachter dat de kinderwagen is gestolen. Ze loopt naar buiten en ziet dat het gezin is verdwenen. De medewerkster doet bij de politie aangifte van diefstal van de kinderwagen ter waarde van 139 Euro. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Het signalement van vader: - ongeveer 1.72 m lang - zeer breed postuur - tussen 30 en 35 jaar oud - kort zwart haar - droeg een groen geruit vest en een donker- blauwe spijkerbroek

Het signalement van moeder: - ongeveer 1.77 m lang - ongeveer 30 jaar oud - geblondeerd, opgestoken haar - gezet postuur - droeg veel gouden kettingen - sprak Engels (06-158470)

Meisje valt van paard en raakt gewond

Enschede

Een 17-jarige meisje uit Enschede is bij een val van haar paard gewond geraakt. Zij reed met haar paard over de Usselerrietweg in Enschede. Aangekomen bij de kruising met de Oude Boekelerdijk wilde zij rechtdoor. Het paard wilde echter linksaf en gleed op het asfalt uit. Het meisje kwam hierdoor te vallen. Het paard nam na de val de benen en kon even later worden gevangen. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-158243)

Ex aangehouden na bedreiging

Enschede

De politie hield op maandag 27 november een 44-jarige Enschedeër aan wegens bedreiging van zijn ex, een 40-jarige Enschedese. De bedreigingen bestonden uit het hinderlijk volgen van de 40-jarige met zijn auto en daarbij de indruk wekken op de 40-jarige in te rijden. Het volgen was in juli jl. al begonnen en de 44-jarige had hiervoor al een waarschuwing van justitie gehad. De verdachte is in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. (06-095619)

Autokraker aangehouden

Enschede

Op maandag 27 november zagen omstreeks 15.20 uur getuigen op De Klanderij in Enschede meerderen personen rennen, waarbij door een van hen stekende bewegingen in de richting van een ander werden gemaakt. De politie trof daar een 26-jarige Enschedeër, die aangifte van diefstal uit zijn auto wilde doen. De 26-jarige was bij zijn auto gekomen, welke geparkeerd stond in de parkeergarage van Heekplein en zag een onbekende man in zijn auto zitten. Deze man, een 52-jarige Enschedeër, was op dat moment bezig de autoradio te demonteren met een schroevendraaier.

De verdachte ging er daarop vandoor en wilde nog zijn tas grijpen, welke in de auto lag. De 26-jarige belette dit, waarop de verdachte met de schroevendraaier een stekende beweging maakte in de richting van de 26-jarige. Daarop ging de verdachte er rennend vandoor, achtervolgd door de 26-jarige en enkele vrienden van hem. De verdachte stak meerdere keren in de richting van zijn achtervolgers, toen ze hem te dicht waren genaderd.

Een getuige legde de achtervolging en de persoon van de verdachte vast op een videocamera. In de achtergebleven tas van de verdachte zat een medicijnpotje, waardoor de politie de identiteit van de verdachte kon achterhalen. Kort daarna werd de verdachte op zijn verblijfadres aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-158349)

Twee personen aangehouden wegens mishandeling

Enschede

Bij de politie werd op maandag 27 november om 14.00 uur een steekpartij gemeld aan de Boulevard 1945 in Enschede. De agenten troffen ter hoogte van het postkantoor een 22-jarige Enschedeër aan, die verklaarde zojuist een woordenwisseling te hebben gehad met een man, die hij kende als een 25-jarige Enschedeër. Deze 25-jarige was in gezelschap van een vriendin geweest. De woordenwisseling was uitgemond in een steekpartij, waarbij de 25-jarige de 22-jarige meerdere keren met een mes oppervlakkig in het gezicht had geraakt. Ook was de jas van de 22-jarige op de rug beschadigd. De vriendin van de verdachte krabde de 22-jarige in zijn gezicht. De 22-jarige vertoonde meerdere kleine wondjes in zijn gezicht.

Aan de hand van het kenteken van de auto, waarin de verdachte en zijn vriendin waren weggereden, kon de politie kort daarna de 25-jarige aanhouden en diens 21-jarige vriendin in zijn woning aanhouden. Een mes werd niet aangetroffen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De 25-jarige is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-158310)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --