Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (28/11)

TILBURG, 28 november 2006

Inbraakmelding levert drie arrestaties en hennepkwekerij op

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.30 uur op het Kardinaal de Jonghplein drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak in een pand waarin zich op de bovenverdieping een hennepkwekerij bevond. Het gaat om een 20-jarige Hagenaar, een 21-jarige Bosschenaar en een 28-jarige man uit Dongen. De politie vermoedt dat zij uit waren op de hennepplanten.

De politie kreeg gisteravond een melding dat bij een horecazaak aan het Kardinaal; de Jonghplein werd ingebroken. Ter hoogte van deze zaak troffen de agenten twee mannen aan die zich niet konden legitimeren en in een plastic tas inbrekerswerktuigen met zich voerden. In de tuin behorende bij dat perceel werd nog een derde verdachte aangehouden die zich daar verstopt had. Bij nader onderzoek bleek dat op de eerste verdieping van het pand, dat bereikbaar is via een plat dak, een rolluik geforceerd was. De agenten roken vanuit het pand een sterke henneplucht. De brandweer heeft daarop vervolgens in opdracht van de politie de voordeur van het pand geforceerd. De begane grond was ingericht als snackbar. Op de bovenverdieping werden in een vertrek een hennepkwekerij aangetroffen waar al geoogst was. Op de zolderetage zijn 287 wietplanten aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in naar exploitant.

Gestolen auto met vier Poolse mannen aangetroffen

TILBURG: Gisteravond hebben agenten van de politie Rotterdam Rijnmond op de A20, een gestolen auto aan de kant gezet. Het ging om een bestelauto die op 9 november jl. vanaf de Poststraat in Tilburg was gestolen. In de auto zaten vier Poolse mannen in de leeftijd van 22, 22, 24 en 31 jaar. Zij zijn aangehouden. De Tilburgse politie neemt de zaak over.

Drie rijders onder invloed aangehouden

BERKEL-ENSCHOT: Een 36-jarige Tilburger is gisteravond omstreeks 20.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist reed over de Bosscheweg. Surveillance agenten zagen dat de bestuurder erg langzaam reed en aan het bellen was met zijn mobiele telefoon. Zij gaven de automobilist een stopteken.

Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 1145 ugl, ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen.

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 23.20 uur op de Bredaseweg een 42-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 770 ugl. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Omstreeks 24.45 uur is op de Hugo de Grootstraat een 42-jarige Tilburger aangehouden eveneens voor dit delict. Hij blies 620 ugl. Zijn rijbewijs was al ingevorderd.

Auteur: Willem van Hooijdonk