Ingezonden persbericht


Persbericht

Oracle standaardiseert op Plantronics Wireless Headset Systems om VoIP Communicatie te optimaliseren

Plantronics Voyager 510-USB verhoogt doelmatigheid communicatie

Hoofddorp, 28 november 2006 ---- Plantronics, Inc. (NYSE:PLT) maakt bekend dat Oracle, de grootste leverancier van bedrijfssoftware ter wereld, de Plantronics Voyager 510-USB Bluetooth headset heeft gekozen voor VoIP-communicatie en draadloos bellen voor alle werknemers in de wereld.

Oracle medewerkers kunnen van nu af aan één enkele draadloze headset gebruiken voor een veelheid aan toepassingen als ze de Voyager 510-USB combineren met een VoIP notebook computer en een mobiele telefoon. Zo kan de Voyager 510-USB worden gebruikt om met een stemopdracht in te loggen op de Oracle Collaboration Suite, om te luisteren naar e-mails of die te produceren, en toegang te krijgen tot agenda, adresboek en andere informatie. Het resultaat is een verbeterde efficiency, dankzij snellere communicatie, versimpelde besluitvorming en verbetering van de samenwerking.

"We hebben verscheidene headsets getest voor Oracle's VoIP-plannen en de Plantronics Voyager 510-USB loopt duidelijk voorop in geluidskwaliteit, gebruiksgemak en stijl en uitvoering," zegt Mark Sunday, Senior Vice President en CIO van Oracle. "We zijn ook onder de indruk van de prestaties van de Voyager met de Oracle Collaboration Suite. Onze medewerkers hebben nu één headset voor alle voice en datacommunicatie."

Oracle heeft voor standaardisatie op de Plantronics Voyager 510-USB gekozen om verschillende redenen:


· Heldere gesprekken: een ruisonderdrukkende microfoon en windreductie in de headset zorgen voor kristalhelder geluidskwaliteit, zowel binnen als buiten.


· Veelzijdigheid: dankzij Plantronics' eigen multipoint technologie kunnen Oracle medewerkers met een druk op de knop overschakelen tussen verschillende Bluetooth apparaten, waaronder internettelefoons en mobiele telefoons.


· Efficiency: Oracle medewerkers kunnen handsfree telefoneren tot circa 10 meter van hun laptop computer en mobiele telefoon, waarbij ze dus andere dingen kunnen doen, die te maken hebben met het gesprek.


· Gemak: het systeem heeft een plug-and-play USB adapter die de installatie van lastige Bluetooth software overbodig maakt.


· Comfort: de headset is licht en discreet vormgegeven en kan over elk oor worden gedragen, de hele dag door.

"Ergonomie en handsfree waren de sleutelwoorden bij de keuze voor de Voyager 510-USB," zegt Maria Maskiewicz, Global Corporate Procurement and IT Vendor Management bij Oracle. "De headset is erg comfortabel en zal zeker bijdragen aan het verminderen van nek- en rugpijn, die zo typisch horen bij het gebruik van handsets. Bovendien valt de headset nauwelijks op, wat de medewerkers zal bemoedigen om hem regelmatig te dragen."

Oracle medewerkers zullen ook profijt trekken van de Plantronics PerSonoCall software. PerSonoCall detecteert een oproeptoon op een andere plek en zorgt voor het draadloos kunnen aannemen van PC telefoongesprekken elders in de kantoorruimte. Door het afsnijden van het draadje tussen PC en headset kan de gebruiker rondlopen, tussen verschillende vergaderzalen op en neer bewegen en volledig handsfree functioneren.

Naast de Voyager 510-USB zullen de Oracle medewerkers ook de Plantronics CS60-USB kunnen gebruiken voor VoIP gesprekken binnen kantoor. De CS60-USB is een degelijk draadloos VoIP systeem voor gebruik op kantoor met een uitstekende geluidsweergave en bereik. Met de CS60-USB kan de gebruiker tot op 60 meter afstand van zijn bureau gesprekken aannemen. De Plantronics CS60-USB kan op vier verschillende manieren worden dragen en is met één toets te bedienen. De CS60-USB wordt geleverd met PerSonoCall software voor oproepdetectie en beantwoorden op afstand.

Voor meer informatie over de Plantronics VoIP producten kunt u kijken op http://www.plantronics.com/north_america/en_US/voip/.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl