1e Persbericht van dinsdag 28 november 2006

Eindhoven, 28-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt wildplakker aan

De Politie heeft maandagavond omstreeks 23.00 uur in de Emmasingel een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man plakte posters op een electriciteitskastje. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Hij is eerder dit jaar ook al aangehouden voor wildplakken. Het postermateriaal is in beslag genomen.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor identificatieplicht

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 4.30 uur in de Daumierstraat een 31-jarige man uit Soedan aangehouden. Tijdens een controle op zijn werkplek kon de man zich niet legitimeren. Tevens gaf hij een valse naam op. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Helmond: Politie houdt snorfietsdief aan

In zijn woning in Helmond Centrum is maandagavond omstreeks 23.45 uur een 15-jarige jongen aangehouden. De Helmonder wordt ervan verdacht eerder op de avond een snorfiets te hebben gestolen. De 43-jarige eigenaar van de snorfiets trof het voertuig niet meer aan in de Johannes Vermeerlaan, waar hij was weggezet. Op de Bakelsedijk hoorde hij iemand zagen, vervolgens reed er een jongen weg op een fiets. De snorfiets werd door de eigenaar in de bosjes teruggevonden. Tevens werd een tas achtergelaten die leidde tot de dief. De jongen is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Helmond: Diefstal auto

Vanaf de Jan Stevensstraat werd maandag tussen 15.45 uur en 20.30 uur een personenauto weggenomen. Het gaat om een grijze Renault Megane met kenteken 80-LF-RJ.

Nuenen: Woninginbraak

In een woning in de Refelingse Erven is maandagavond tussen 18.00 uur en 22.50 uur ingebroken. Het slot van de voordeur werd opengebroken. Er zijn onder meer een computer, digitale camera en sieraden weggehaald. De politie onderzoekt de inbraak.

Riethoven: Inbraak in woning

Maandagavond is tussen 18.30 uur en 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Broekhovenseweg. Aan de achterzijde van de woning is een deur opengebroken. Er zijn onder andere televisies, sieraden en geld ontvreemd.