Gemeente Bleiswijk


UITSLAG VERKIEZINGEN LANSINGERLAND
De inwoners van de B-driehoek hebben vandaag voor zowel de Tweede Kamer als voor gemeenteraad mogen stemmen. Het opkomstpercentage was erg hoog. Het gemiddelde opkomstpercentage voor de 3 B-gemeenten lag op 83,2 %. Dat komt overeen met 28554 stemmers. Het aantal blanco stemmen was 146. We geven u in totaal 4 uitslagen. We geven u de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezing per B-gemeente. En daarnaast volgt de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van de toekomstige gemeente Lansingerland.


1. Uitslag Tweede Kamerverkiezingen:


- Berkel en Rodenrijs


- Bergschenhoek


- Bleiswijk


2. Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Lansingerland.

De nieuwe gemeenteraad van Lansingerland zal bestaan uit 29 raadsleden. Welke partijen gaan er dus plaatsnemen in de nieuwe raad en hoe wordt de zeterlverdeling?

zetelverdeling
overzicht Lansingerland.

In totaal deden er 8 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Naast de bestaande partijen CDA, PvdA, VVD en ChristenUnie zijn er vier nieuwkomers: Fortuyn, Nieuw Rechts, Partij tot behoud Huis de Haas en Leefbaar 3B (voorheen Leefbaar Bergschenhoek).

Definitieve uitslag
De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zal op vrijdag 24 november om 10.00 uur bekend worden gemaakt. De bijeenkomst is openbaar en vindt plaats in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1.